Το έγκλημα της οδού Αλόης

[ παρουσίαση ]

"Το μπουρδέλο ήταν ένα διώροφο κτίσμα, απομεινάρι παλιάς αρχοντικής μονοκατοικίας με πλούσιο διάκοσμο, κι αν διέθετε κάποιος λίγη ευαισθησία, θα μπορούσε να ακούσει ακόμη τα τρανταχτά γέλια από αλλοτινές γιορτές। Βρισκόταν σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυκατοικίες, σ' ένα στενό και μάλλο ν θλιβερό δρόμο κάθετο στην οδό Φυλής. Ένας συνηθισμένος δρόμος, απρόσωπος, στολισμέ νος με μερικά ασθενικά δέντρα στα πεζοδρόμια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ένα βαθύ κόκκινο φως στην είσοδο προειδοποιούσε σαν φάρος τους περαστικούς, όσους ήθελαν να ναυαγήσουν κι όσους δεν ήθελαν."

Δύο μεθυσμένοι φαντά ροι, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, ένας οικογενειάρχης δημόσιος υπάλληλος, ένας ομοφυλόφιλος ιδιοκτήτης μπαρ, μια γυναίκα που θέλει να ξεφύγει από τη μίζερη ζωή της είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στο σπίτι της οδού Αλόης. Το έγκλημα της οδού Αλόης δεν ήταν προμελετημένο, ήταν ένα τυχαίο έγκλημα της μεθυσμένης νύχτας, των πνιγηρών απωθημένων, της κακιάς στιγμής, απ' αυτά που συναντάμε στα ψιλά των εφημερίδων.

Μια διεισδυτική ιστορία που φωτίζει τις αθέατες ζωές ανθρώπων που ανασαίνουν δίπλα μας, ανθρώπων με βάσανα ποδοπατημένα από τις ειδήσεις των οκτώ.

Διαβάστε επίσης την κριτική παρουσίαση του All Superior Books εδώ.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Ρεμούνδος γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε στην Πάντειο Σχολή. Έζησε στη Δανία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία και για αρκετό διάστημα στην Κρήτη. Έχει δύο παιδιά και σήμερα ζει στον Πειραιά.

Από μικρός είχε δείξει κλίση προς το γράψιμο και έχει ήδη εκδώσει αρκετά βιβλία. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία του: "Από πού πάνε για την οδό Δεληγιάννη;" που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 1999 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, "Πώς τα πέρασες στο Βόλο, Κωστάκη;" που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 1999 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, "Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 2002 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, "Το μυστήριο της 21ης χάντρας, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Αστυνομικού Μυθιστορήματος 2002 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, "Της κακομοίρας! Αχ, αυτός ο Όμηρος!", Όνειρο είναι θα περάσει!, "Πέντε μέρες που συγκλόνησαν το σπίτι μας" και "Το αίνιγμα του χαμένου cd player".

Επίσης κυκλοφορούν τα δύο βιβλία του για ενηλίκους "Βάζω τη μοναξιά, βάλε το όνειρο" και "Κυνηγώντας το χάρτινο φεγγάρι".

Ο Γιάννης Ρεμούνδος ασχολείται παράλληλα με τη φωτογραφία κι έχει κάνει εκθέσεις με ζωγραφισμένες και ψηφιακές φωτογραφίες.
_______________________________________________
Γιάννης Ρεμούνδος: "Το έγκλημα της οδού Αλόης"

ISBN 978-960-453-546-0 - σελ. 424 - τιμή 17,79 ευρώ - έκδοση: Οκτώβριος 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...