Το δεύτερο μέρος της νύχτας

Σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Γερμανίας κάποιος άντρας βρίσκεται νεκρός στο κρεβάτι του. Είναι δεμένος και θυμίζει εσταυρωμένο, μεθοδικά σκισμένο στα δύο. Ήταν άνεργος, χωρίς εχθρούς και κανένας δεν φαίνεται να ωφελείται από τον θάνατό του.

Λίγο αργότερα κάποιος άλλος άντρας δολοφονείται με τον ίδιο τρόπο στο σπίτι του στο Αμβούργο. Μεταξύ των δύο θυμάτων δεν υπάρχει καμία σχέση, έχουν όμως ένα μοναδικό κοινό στοιχείο: μοιράζονται το ίδιο επίθετο.

Ακολουθώντας τα ίχνη, ο Ελληνογερμανός ντέντεκτιβ Κρις Πάπας αντί να οδηγηθεί στον ένοχο, χάνεται στην ομίχλη που μόνιμα απλώνεται γύρω από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι απαντήσεις μοιάζουν να βυθίζονται συνεχώς βαθύτερα μέσα στο δεύτερο μέρος της νύχτας. Εκεί που όλα είναι αληθινά και όλα επιτρέπονται...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μίνως Ευσταθιάδης σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Αννόβερο. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Έξοδος" (εκδ. Ανατολικός, 2000) και "Χωρίς γλώσσα" (εκδ. Καστανιώτη, 2004).

Το έργο του "Το Γεύμα" (εκδ. Ευρασία, 2012) πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό πρωτότυπου θεατρικού έργου της εταιρείας "Θέατρο - Εργαστήριο" το 2011. Ανέβηκε σε παράσταση στο "Άρτι" στην Αθήνα το 2011/12 και στο "Act" στην Πάτρα το 2014. Έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και στα γαλλικά.

Το μυθιστόρημά του "Το δεύτερο μέρος της νύχτας" (εκδ. Ωκεανίδα 2014) έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Γερμανία (Acabus Verlag).

Εκ πεποιθήσεως ταξιδεύει και ζει κοντά στην θάλασσα.
_____________________
Μίνως Ευσταθιάδης: "Το δεύτερο μέρος της νύχτας"

ISBN 9789604107148, σελ. 278, έκδοση 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...