Τυπωθήτω

Ρώμη, Σεπτέμβριος 1683. Οι πολίτες της Αιώνιας Πόλης περιμένουν με αγωνία την έκβαση της μάχης στη Βιέννη, όπου οι οθωμανικές δυνάμεις πολιορκούν τους υπερασπιστές της χριστιανικής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, ο μυστηριώδης θάνατος ενός Γάλλου ευγενή θα γίνει η αιτία να τεθούν σε αυστηρή καραντίνα οι ένοικοι του πανδοχείου Ντοντσέλο, υπό τον φόβο μιας νέας επιδημίας πανούκλας. Ανάμεσα στους εγκλείστους βρίσκεται και ο μυστηριώδης Άτο Μελάνι, αβάς, ευνούχος, διπλωμάτης και κατάσκοπος στην υπηρεσία του βασιλιά της Γαλλίας, Λουδοβίκου ΙΔ΄.

Όταν διαπιστώνεται ότι ο θάνατος του Γάλλου ευγενή δεν οφείλεται στην πανούκλα αλλά μάλλον πρόκειται περί δολοφονίας, ο φόβος κυ­ριεύει τους έγκλειστους ενοίκους.
Ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος;

Ο Άτο Μελάνι θα αναλάβει να εξιχνιάσει το έγκλημα και η έρευνά του θα τον οδηγήσει σε υπόγειες στοές, μυστικά τυπογραφεία, εργαστήρια αλχημείας, αποκαλύπτοντας τη συνωμοσία που εξυφαίνεται με στόχο τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπα Ιννοκέντιο IA΄.

Το Τυπωθήτω αποτελεί παγκόσμιο μπεστ σέλερ. Συνολικά έχουν πουληθεί πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες.

Η κυκλοφορία του βιβλίου στην Ιταλία προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και κατά την έκδοση προέκυψαν αρκετές δυσκολίες, αφού ο εκδοτικός οίκος Mondatori, ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι, δεν επιθυμούσε μια σύγκρουση με το Βατικανό.

Έκτοτε οι συγγραφείς δηλώνουν απερίφραστα ότι τα επόμενα βιβλία τους θα κυκλοφορούν πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ιταλία. 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Ρίτα Μονάλντι (Rita Monaldi) γεννήθηκε το 1966 και είναι πτυ­χιούχος ελληνικής κλασικής φιλολογίας και έχει σπουδάσει θρησκειολογία. Ο Φραντσέσκο Σόρτι (Francesco Sorti) γεννήθηκε το 1964 και είναι μουσικολόγος με ειδίκευση στην ιταλική μουσική του 17ου αιώνα.

Και οι δύο εργάστηκαν ως δημοσιογράφοι στις ιταλικές εφημερίδες L' Indipendente και Il Mondo, προτού αφοσιωθούν στη συγγραφή.

Η Μονάλντι και ο Σόρτι είναι παντρεμένοι και ζουν με τα παιδιά τους στη Βιέννη και στη Ρώμη.

Έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα μυθιστορήματα και δοκίμια, τα οποία μεταφράστηκαν σε 27 γλώσσες: Secretum (2004), I Segreti dei Conclavi (2005), Veritas (2006), I Dubbi di Salai (2007), L' Uovo di Salai (2008), Mysterium (2011), Dissimulazione (2011), La Riforma di Salai (2014).

Το Τυπωθήτω (2002) είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς επτά ιστορικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον ευνούχο αβά Άτο Μελάνι (Πιστόια 1626 – Παρίσι 1714), που δρούσε ως μυστικός πράκτορας του καρδινάλιου Μαζαρίνου και του Λουδοβίκου ΙΔ΄.
______________________
Ρίτα Μονάλντι, Φραντσέσκο Σόρτι: "Τυπωθήτω"

ISBN 9786180203097, σελ. 815, έκδοση 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...