Νόμος

Όταν η Αντριάνα, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα φιλοσοφίας της Οξφόρδης, αναλαμβάνει με τέσσερις συμφοιτητές της μια εργασία για τη δημιουργία του ανθρώπου, το μόνο που έχει στο νου της είναι ένας καλός βαθμός.

Αυτό που δεν φαντάζεται ποτέ είναι ότι, καλά κρυμμένο στις σελίδες της Βίβλου και στις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που μελετά για την εργασία, βρίσκεται το μυστικό των Αρχαγγέλων της Δημιουργίας: το πρώτο μυστικό του Κόσμου, άρρηκτα δεμένο με τη μοίρα της.

Και σίγουρα δεν περιμένει ότι θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά έναν Αρχάγγελο που περπατά ανάμεσα στους ανθρώπους και ότι θα τον διεκδικήσει από τον Θεό, παραβιάζοντας τον πρώτο Νόμο που Εκείνος θέσπισε...

Το ζευγάρι θα βρεθεί να ακροβατεί ανάμεσα στον πόθο και την αμαρτία, την πτώση και τον έρωτα, το θάνατο και τη ζωή.

Ενώ οι πέντε φοιτητές προσπαθώντας ν' ανακαλύψουν την αλήθεια, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πλεκτάνη της Ιστορίας: ένας εξόριστος έρωτας, μια μυστηριώδης γυναίκα για την οποία όλοι σιωπούν και ένα σχέδιο εκδίκησης που περιμένει επί αιώνες την κατάλληλη στιγμή, για να ανατρέψει τον Νόμο...

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Με αφετηρία μία ιστορία αγάπης που μοιάζει να μην μπορεί να υπάρξει ούτε στη γη ούτε
στους ουρανούς, η Μαρία Ζαχαράκη δημιουργεί ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα φαντασίας και ταυτόχρονα, ένα βιβλίο - έκπληξη που ξεφεύγει από τα στερεότυπα του είδους: Με υλικό από την ιστορία της τέχνης έως τη μελέτη των κειμένων της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, η συγγραφέας μας οδηγεί πίσω στην αρχή της Δημιουργίας και θέτει ερωτήματα θρησκευτικά και φιλοσοφικά, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ήρωές της, αλλά και ο αναγνώστης.

Η Μαρία Ζαχαράκη είναι απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εργάζεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο. 

 Από μικρή έγραφε ιστορίες, ώσπου αυτές οι ιστορίες έγιναν το υλικό για το πρώτο της βιβλίο.
_________________
Μαρία Ζαχαράκη: "Νόμος" - επιμέλεια: Αγγέλα Γαβρίλη


ISBN 960-979-632-3, σελ. 450, τιμή 14,94 ευρώ, έκδοση 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...