Οι πόλεμοι του οπίου

Η ιστορία των Πολέμων του  Οπίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε την εκπληκτική δύναμη της  εξάρτησης και την τραγωδία της  σύγκρουσης δυο ολότελα διαφορετικών πολιτισμών. 

Κατά το 19ο αιώνα, η κινεζική κοινωνία ακρωτηριάσθηκε από την, μεγάλης  έκτασης, εξάρτηση από το όπιο που οι Βρετανοί έμποροι προμήθευαν αφειδώς. Επί σειρά ετών, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Κίνας συγκρούονταν για την εξασφάλιση των βρετανικών εμπορικών δικαιωμάτων στην Κίνα και την σαν ίσος προς ίσον αντιμετώπισή τους από τους Κινέζους επισήμους.

Έτσι λοιπόν, όταν η Κίνα προσπάθησε να κλείσει τα λιμάνια της για το όπιο, οι Βρετανοί αντέδρασαν, αρχίζοντας δύο από τους πιο παράδοξους πολέμους της Παγκόσμιας Ιστορίας.

“Οι πόλεμοι του οπίου” παρουσιάζουν μία νέα ιστορική άποψη, που αποκαλύπτει τις πολιτικές και ηθικές διαμάχες των ανθρώπων που αναμίχθηκαν σε αυτούς, οι οποίοι κατέστρεψαν μία αυτοκρατορία και δηλητηρίασαν τους δεσμούς μεταξύ Κίνας και Δύσης μέχρι και σήμερα.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο W. Travis Hanes III, Ph.D, ιστορικός  και εκπαιδευτικός, είναι ένας από  τους πιο αναγνωρισμένους, διεθνώς, ειδικούς επί βρετανικών θεμάτων  του 19ου αιώνα και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Bρετανική Aυτοκρατορική Iστορία από το Πανεπιστήμιο του Tέξας, στο Austin. O δρ. Hanes είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Imperial Diplomacy in the Era of Decolonization: The Sudan in Anglo-Egyptian Relations, 1945-1956 και του World History, Continuity and Change.
O Frank Sanello, γνωστός συγγραφέας και αρθρογράφος πολλών εφημερίδων, έχει γράψει 15 βιβλία με θέμα την Ιστορία και τις κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των The Devil‘s Banker και Reel vs. Real: Separating Fact from Fiction in Historical Films. Τον τελευταίο καιρό γράφει το βιβλίο Faith and Finance in the Renaissance: The Rise and Ruin of the Fugger Empire.
_____________________
W. Travis Hanes III, Frank Sanello: "Οι πόλεμοι του οπίου"

ISBN 960-270-945-, σελ. 416, τιμή 22,71 ευρώ, έκδοση2004

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...