Ο μόνος ένοχος

Ένα συγκινητικό και αγωνιώδες μυθιστόρημα που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Μπαλαντάιν, το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση διεθνώς καθιστώντας τη συγγραφέα του μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στον λογοτεχνικό χώρο.

Ένα γενναίο και προκλητικό ανάγνωσμα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τα μυθιστορήματα της Maggie O’ Farrell και από το έργο της Lionel Shriver.

Το βιβλίο εστιάζει στη σχέση ενός εντεκάχρονου αγοριού, που κατηγορείται για τον φόνο ενός άλλου μικρότερου, με τον δικηγόρο του Ντάνιελ ο οποίος προσπαθεί να ξεχάσει την ταραγμένη παιδική του ηλικία, αλλά η υπεράσπιση του μικρού τον αναγκάζει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δαίμονές του: ανατρέχει στις δυσάρεστες μνήμες των παιδικών του χρόνων, ανακαλεί τη σχέση του με τη θετή του μητέρα, περιγράφει τις προσδοκίες του από αυτήν και την τελική απογοήτευσή του.

Παράλληλα, οι αναγνώστες παρακολουθούν τη ζοφερή οικογενειακή ζωή του μικρού που κατηγορείται για φόνο.

Ψυχολογικό σασπένς με ίχνη αστυνομικού μυστηρίου, εξαιρετική αποτύπωση των φόβων και των στρεβλώσεων της παιδικής ηλικίας, ένα δυνατό ντεμπούτο που θίγει ζητήματα συμπεριφοράς, οικογενειακών σχέσεων και κοινωνικών ορίων.

Ένα συγκινητικό και οξυδερκές ντεμπούτο… Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης δημιουργήθηκε τέτοιος θόρυβος γύρω από το βιβλίο. - Guardian

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό ντεμπούτο. - Company (Top Pick)

Μία από τις καλύτερες πρώτες εμφανίσεις στον λογοτεχνικό χώρο. - Daily Record

Ένα συγκινητικό και αγωνιώδες μυθιστόρημα, πλούσιο σε λεπτομέρειες αλλά και με την αλλόκοτη απλότητα μιας παραβολής.  - Joyce Carol Oates, συγγραφέας

Γενναίο και προκλητικό, ένα ανάγνωσμα  ανησυχητικό και καθηλωτικό.  - Rosamund Lupton, συγγραφέας

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Lisa Ballantyne γεννήθηκε στο Αρμαντέιλ, Δυτικό Λόδιαν της Σκοτίας και σπούδασε στην Ακαδημία του Αρμαντέιλ και το Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους.

Έζησε και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην Κίνα και επέστρεψε στη Μ. Βρετανία το 2002 για να εργαστεί ως καθηγήτρια σε σχολείο και πιο πρόσφατα στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Ζει στη Γλασκώβη.

Το Ο μόνος ένοχος είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
__________________________
Lisa Ballantyne: "Ο μόνος ένοχος" - μετάφραση: Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης 

ISBN 978-960-566-015-4 - σελ. 472 - τιμή 16,60 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...