Wolfram: Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο

Ο Βόλφραμ Άιχελε ήταν εννέα χρόνων όταν ο Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία: Τα πιο καθοριστικά χρόνια της ζωής του πέρασαν κάτω από τη βαριά σκιά του Τρίτου Ράιχ.

Αυτός και οι γονείς του -καλλιτέχνες με ανοιχτό μυαλό- θα μάθαιναν από πρώτο χέρι πώς είναι να ζεις σε ένα από τα πιο βάρβαρα καθεστώτα της Ιστορίας.

Το βιβλίο Wolfram, ένα αγόρι πάει στον πόλεμο ανατρέπει όλα τα στερεότυπα για τη ζωή κάτω από την εξουσία του Χίτλερ. Είναι μια δυνατή ιστορία πολέμου και επιβίω­σης που θυμίζει όσα υπέφεραν οι άμαχοι και των δύο πλευρών από την κυριαρχία των ναζί.

 Αποτελεί επίσης μια εύγλωττη μαρτυρία που συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι ακόμα και σε στιγμές καθολικού σκότους, πάντα υπάρχει μια σπίθα ανθρωπιάς που δεν σβήνει ποτέ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζάιλς Μίλτον είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει στις περισσότερες βρετανικές εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας, όπως και σε πολλά ξένα έντυπα, και ειδικεύεται στην ιστορία των ταξιδιών και των εξερευνήσεων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, έχει ταξιδέψει εκτεταμένα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την αμερικανική ήπειρο.

Έχει γράψει πέντε μελέτες που περιλαμβάνουν τα ιδιαίτερα επιτυχημένα «Natha-niel’s Nutmeg» και «Samurai William», ενώ βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες. 
_________________________
Τζάιλς Μίλτον: "Wolfram: Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο" - μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

ISBN: 978-960-481-527-2 - σελ. 320 - τιμή 17,00 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...