Τα δάκρυα δεν είναι για το ουίσκι

Η επιθεωρητής Τζέμα Τζέιμς δεν είχε σκεφτεί ποτέ να ρωτήσει τη φίλη της Χέιζελ Κάβεντις για το παρελθόν της. Γι' αυτό μένει έκπληκτη όταν καταλαβαίνει ότι οι διακοπές τους σε μια απομονωμένη πανσιόν στα Χάιλαντς της Σκοτίας είναι για εκείνη μια επιστροφή στην πατρίδα και στον παλιό εραστή της Ντόναλντ Μπρόντι.

Ακόμη χειρότερα, μια ευκαιρία να έρθει στην επιφάνεια το ζοφερό μυστικό και ο κύκλος του αίματος που μοιράζονται εδώ και εκατό χρόνια δύο παλιές οικογένειες παραγωγών ουίσκι της περιοχής, με τις πιο δραματικές και απρόβλεπτες συνέπειες.

«Σαγηνευτικό· ένα καθαρό πετράδι που θα ικανοποιήσει αναμφίβολα τους φίλους του αστυνομικού μυστηρίου... Αριστοτεχνική αφηγήτρια, η Κρόμπι συνυφαίνει άψογα όλα τα κομμάτια, μαζί και μια παράλληλη ιστορία από έναν αιώνα πριν, για να δημιουργήσει ένα καμβά πλούσιο και ιστορικά φορτισμένο σαν το ταρτάν της σκοτσέζικης φούστας». - Publishers Weekly

«Η Ντέμπορα Κρόμπι δημιουργεί πάντα υποβλητικό σκηνικό για τα βρετανικά της δρώμενα... Δεν είναι λοιπόν προσβολή για την περίτεχνη πλοκή του βιβλίου της αν πούμε ότι ωχριά μπροστά στο εντυπωσιακό περιβάλλον των Χάιλαντς της Σκοτίας όπου εκτυλίσσεται». - New York Times Book Review

Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Ντέμπορα Κρόμπι (Deborah Crombie) γεννήθηκε και σπούδασε στο Τέξας, και έζησε στην Αγγλία και τη Σκοτία. Τα μυθιστορήματά της, με ήρωες τον Κινκέιντ και την Τζέιμς, βραβεύτηκαν με τα Edgar Award, Agatha Award, Macavity Award, ενώ αρκετά απ' αυτά ανέβηκαν στις λίστες των best sellers. Έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Τσεχία, Ρουμανία, Τουρκία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
____________________________
Ντέμπορα Κρόμπι (Deborah Crombie): "Τα δάκρυα δεν είναι για το ουίσκι"

ISBN 978-960-221-522-7 - σελ. 430 - τιμή 16,00 ευρώ - έκδοση 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...