Το κορίτσι του Αϊνστάιν

Δύο μήνες πριν να ανέβει ο Χίτλερ στην εξουσία, μια όμορφη γυναίκα βρίσκεται ημίγυμνη και αναίσθητη στα δάση γύρω από το Βερολίνο. Όταν επιτέλους καταφέρνει να ξυπνήσει από το κώμα, δεν θυμάται ούτε το όνομά της.

Το μόνο στοιχείο που πιθανόν συνδέεται με την ταυτότητά της είναι μια μπροσούρα που βρέθηκε στο σημείο εκείνο του δάσους, που διαφήμιζε κάποια ομιλία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, γι' αυτό και οι εφημερίδες την ονόμασαν "Το κορίτσι του Αϊνστάιν".

Ο Μάρτιν Κιρς, ο ψυχίατρος που την αναλαμβάνει, δεν φαντάζεται πως αυτό πρόκειται να είναι το τελευταίο περιστατικό του. Αναζητώντας την αλήθεια γύρω από τη φημισμένη πλέον ασθενή του, διαπιστώνει ότι σταδιακά ο επαγγελματικός του ενθουσιασμός μετατρέπεται σε έρωτα.

Ξεκινώντας από ένα ψυχιατρείο στην Ζυρίχη, οι έρευνές του τον οδηγούν σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Σερβίας, όπου ο απόγονος του Αλμπερτ Αϊνστάιν -ο νεότερος γιος του, ο Έντουαρντ- γράφει ένα βιβλίο με πρόθεση να καταστρέψει τον διάσημο πατέρα του, το οποίο, ως επακόλουθο, θα αλλάξει τον κόσμο.

Προϊόν εξονυχιστικής έρευνας, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, "Το Κορίτσι του Αϊνστάιν" είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου γύρω από τον έρωτα και τη δίψα για γνώση. Ένα ζοφερό ταξίδι στο ψυχολογικό υπόβαθρο του σπουδαιότερου μυαλού του 20ού αιώνα, που κορυφώνεται με μια απίστευτη ανατροπή.

"Ένα θρίλερ με στυλ... Κύματα ιστορίας και φαντασίας δένουν αρμονικά μεταξύ τους" (Times )

"Ένα σοβαρό, καλά πληροφορημένο και ενδιαφέρον θρίλερ... Εξαιρετική σκιαγράφηση της ιστορικής περιόδου και των αναρίθμητων ψυχολογικών προφίλ" (The Literary Review)

"Ένα ιστορικό θρίλερ πρώτης ποιότητας... Ο Σίνγκτον στήνει με εξαιρετικό τρόπο τις λεπτομέρειες της εποχής... Η γραφή του διαθέτει πλούσια, λαμπερή ποιότητα" (The Guardian)
_______________________
Philip Sington: "Το κορίτσι του Αϊνστάιν" - μετάφραση: Ιουλία Ραλίδη


ISBN 978-960-348-234-5 - σελ. 460 - τιμή 21,00 ευρώ - έκδοση Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...