Η εποχή της στάχτης

Στον ίλιγγο της Ιστορίας, τα πεπρωμένα τριών γυναικών διασταυρώνονται.

Η Σοβιετική βιολόγος Ιρίνα Γκράνινα παρακολουθεί την κατάρρευση του κομμουνισμού και μαζί την επανάσταση της κόρης της τής Οξάνα, πρώτου θύματος του θριάμβου του καπιταλισμού.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Τζένιφερ Μουρ, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι σε διαμάχη με το φιλόδοξο άντρα της και την αδερφή της την Άλισον, το ακριβώς αντίθετό της, ακτιβίστρια που αγωνίζεται ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Τέλος, η Εύα Χαλάς, διάνοια στην πληροφορική, αφοσιώνεται στην ανακάλυψη των μυστικών της νοημοσύνης, ενώ βασανίζεται αδιάκοπα από τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της κι από τους πάμπολλους κι όλο και πιο ζηλιάρηδες εραστές της.


Το νέο του έργο του σημαντικού Μεξικανού συγγραφέα, που τιμήθηκε με το βραβείο Biblioteca Breve 1999 για το μυθιστόρημά του "Αναζητώντας τον Κλίνγκσορ" ("Ωκεανίδα" 2001).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χόρχε Βόλπι (Jorge Volpi) γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1968.

Σπούδασε Νομική και Λογοτεχνία στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και έκανε διδακτορικό στην Ισπανική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα.

Έχει γράψει τα μυθιστόρηματα "A pesar del oscuro silencio" ("Παρά τη ζοφερή σιωπή", 1992), "Dias de ira" ("Μέρες οργής", 1994), "La paz de los sepulcros" ("Η ειρήνη των μνημάτων", 1995), "El temperamento melancolico" ("Ο μελαγχολικός χαρακτήρας", 1996) και "Sanar tu piel amarga" ("Να γιατρέψω το πικρό σου δέρμα", 1997). Έχει επίσης γράψει το δοκίμιο "La imaginacion y el poder. Una historia intelectual de 1968" ("Η φαντασία και η εξουσία. Μια διανοητική ιστορία του 1968", 1998).

Γράφει συχνά στα περιοδικά "Letras Libres, Viceversa" και "Letra Internacional".
______________________________

Χόρχε Βόλπι (Jorge Volpi): "Η εποχή της στάχτης" - μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς

ISBN 978-960-410-632-5 - σελ. 648 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...