Αμνησία

Κάθε  πρωί, η Κριστίν ξυπνάει σε μια  άγνωστη κρεβατοκάμαρα, δίπλα σ’ έναν άγνωστο άντρα. Στον καθρέφτη του  μπάνιου βλέπει το πρόσωπο μιας μεσήλικης  γυναίκας την οποία δεν αναγνωρίζει. 

Και κάθε πρωί, ο σύζυγός της  της εξηγεί υπομονετικά ότι είναι  ο Μπεν, ο άντρας της, ότι εκείνη είναι σαράντα επτά χρόνων και πως ένα ατύχημα πριν από πολύ καιρό της προκάλεσε μια περίεργη διαταραχή μνήμης.

Αντί  για αναμνήσεις, η Κριστίν έχει κάποιες φωτογραφίες, έναν πίνακα σημειώσεων στην κουζίνα κι ένα ημερολόγιο κρυμμένο σε μια ντουλάπα. Γνωρίζει την ύπαρξη του ημερολογίου, γιατί της το θυμίζει κάθε μέρα ο δόκτωρ Νας, ένας νευρολόγος που ισχυρίζεται ότι την παρακολουθεί χωρίς να το ξέρει ο Μπεν. 

Καθώς η Κριστίν γεμίζει τις σελίδες  του ημερολογίου με όσα της  συμβαίνουν κάθε μέρα αλλά και με κάποιες αναλαμπές από το παρελθόν της, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι στη ζωή της υπάρχουν κάποια αλλόκοτα κενά. Προσπαθώντας να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια και να βρει απαντήσεις, πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια – μια αλήθεια που θα αποδειχθεί τρομακτική μα και θανάσιμη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στιβ Γουάτσον γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας και σήμερα ζει στο Λονδίνο. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας. 

Το 2008 έγινε δεκτός στην πρώτη σειρά μαθημάτων δημιουργικής γραφής που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Faber, ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένου κύρους και με αυστηρά κριτήρια επιλογής σπουδαστών, το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές της συγγραφικής εργασίας. 

Η ΑΜΝΗΣΙΑ ήταν το αποτέλεσμα της μαθητείας του Γουάτσον. Με τα δικαιώματα να έχουν ήδη πουληθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, η ΑΜΝΗΣΙΑ πρόκειται να γυριστεί σε κινηματογραφική ταινία με την υποστήριξη της εταιρίας παραγωγής του Ρίντλεϊ Σκοτ. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν μέσα στο 2011.  
_____________________________
Στιβ Γουάτσον: "Αμνησία" - μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

ISBN 978-960-496-178-8 - σελ. 400 - τιμή 16,60 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...