Στο αδιέξοδο

«Εκεί που η Ιβηρική ακουμπά στην Αφρική, στο πιο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσογείου, γεννιέται σήμερα ένα νησί, η Άκρα Λεύκα. Κι εκεί, στην πιο όμορφη πόλη του νησιού, θα αποθέσουμε τις αποσκευές μας γυρνώντας λίγο πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του '60.

Την πόλη την ονομάσαμε Ζόρα. Θα μπορούσαμε όμως να της δώσουμε οποιοδήποτε όνομα. Όπως κι αν την ονομάζαμε, τα γεγονότα δε θα άλλαζαν. Ίδια ή διαφορετικά, συνταρακτικά ή ασήμαντα, τραγικά ή ευχάριστα, τα γεγονότα θα συνέβαιναν παντού.

Εκείνο όμως που μένει είναι το χρώμα που θα πάρει τελικά η πόλη. Κι αυτό εξαρτάται απ' το ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι, είτε είναι πρωταγωνιστές είτε κομπάρσοι». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
«Για τους τίτλους των κεφαλαίων επέλεξα ονομασίες από τις Αόρατες πόλεις του Ίταλο Καλβίνο. Πήρα αυτή την απόφαση επειδή και η πόλη που περιγράφω είναι κι αυτή αόρατη και φανταστική. Ακόμα όμως κι αν ήταν υπαρκτή, το όνομά της δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο στην ιστορία.» (Σημείωμα της συγγραφέως)

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη, γεννήθηκε το 1958 στην Αμμόχωστο της Κύπρου όπου και έζησε μέχρι το 1974. 

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Στατιστική στο University of Washington στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πράγα. 

Το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Όταν θα πέσουν τα μαύρα (Εκδόσεις Επιφανίου) βραβεύτηκε με το Α' Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για τη χρονιά 2004 από την  Κυπριακή Δημοκρατία και μεταφράστηκε στην  τσέχικη γλώσσα από τις εκδόσεις Baronet. Διάκριση (τρίτο βραβείο) από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών απέσπασε το επόμενό της μυθιστόρημα, το οποίο εκδόθηκε το 2009 με τίτλο Η ψυχή του χρυσού (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια). Το μυθιστόρημα Στο αδιέξοδο είναι το τρίτο της έργο.
_________________________
Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη: "Στο αδιέξοδο"

ISBN 978-960-221-515-9 - σελ. 320 - τιμή 14,00 ευρώ - έκδοση Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...