Αυτή είναι η βιολογία

[ παρουσίαση ]

"... Σήμερα η βιολογία αποτελεί ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο έρευνας. Έχουμε γίνει μάρτυρες ανεπανάληπτων επαναστατικών ανακαλύψεων στη γενετική, την κυτταρική βιολογία και τη νευροεπιστήμη, όπως και εντυπωσιακής προόδου στην εξελικτική βιολογία, τη φυσική ανθρωπολογία και την οικολογία· μια ολόκληρη βιομηχανία έχει αναδυθεί από την έρευνα στη μοριακή βιολογία.

Τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα σε τόσο διαφορετικά πεδία όπως η ιατρική, η γεωργία, η γενετική βελτίωση ζώων και η διατροφή του ανθρώπου, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ωστόσο, σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν εσφαλμένες αντιλήψεις για τις επιστήμες της ζωής. Λόγου χάρη, η ανεπιτυχής κατανόηση κάποιου βιολογικού φαινομένου προβάλλεται συχνά στα ΜΜΕ, είτε αφορά τα πορίσματα της εξέλιξης είτε τη μέτρηση της ευφυΐας είτε την πιθανότητα ανίχνευσης εξωγήινης ζωής είτε την εξαφάνιση κάποιων ειδών είτε τους κινδύνους του καπνίσματος. [...]

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Ernst Mayr είναι ομότιμος καθηγητής ζωολογίας στο τμήμα Alexander Agassiz του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας και κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων.

Έχει γράψει πολλά σπουδαία βιβλία για την εξέλιξη και την ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης, όπως "Evolution and the Diversity of Life"· "The Growth of Biological Thought: Diversity, Evolution and Inheritance"· "Populations, species and evolution: An Abridgment of Animal Species and Evolution"· "Toward a New Philosophy of Biology: Observations of an Evolutionist" κ.ά.
___________________________________
Ernst Mayr: "Αυτή είναι η βιολογία"

ISBN 978-960-7778-62-8 - σελ. 358 - τιμή ευρώ - επανέκδοση Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...