Σαλόνι ομορφιάς

[ παρουσίαση ]

Με φόντο το "Σαλόνι ομορφιάς", ένα συνοικιακό κομμωτήριο, ξετυλίγεται μια σύγχρονη ιστορία γύρω από την οικογένεια, τη φιλία, την πίστη και την προδοσία.

Η Μάνια, που βιώνει αλλεπάλληλα καθημερινά στιγμιότυπα διαβάζοντας πρόσωπα και χαρακτήρες πίσω από τα κεφάλια που χτενίζει, ανοίγει την πόρτα στον έρωτα, που της χτυπάει ξαφνικά. Μέχρι πού όμως θα καταφέρει να τη συμπαρασύρει ένας έρωτας-κλέφτης; Πόσο θα την καλύψει η "ατελής επικοινωνία" και οι υποχρεωτικές αλλαγές μαζί και οι εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν;

Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα που γίνεται χρονικό αυτογνωσίας, καθώς περιγράφει με χιούμορ αλλά και συγκίνηση ήρωες που ζουν τις προσωπικές μας αγωνίες, τρομάζουν μπροστά στην αρρώστια και τον θάνατο και μοιράζονται μαζί μας τον φόβο, την ενοχή αλλά και τη συγχώρεση.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νένα Ι. Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της καταγόταν από το Ρέθυμνο, η μητέρα της από τη Λάρισα. Η Κρήτη και η Θεσσαλία έγιναν οι ρίζες, η ιδιαίτερη πατρίδα που διαμόρφωσε το χαρακτήρα και την έμπνευσή της.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασχολήθηκε επιστημονικά με το έργο του Θεσσαλού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε στα 1990 με το πεζογράφημα "Η χάρτινη γυναίκα" από τις εκδόσεις Δόμος. Από τότε έχουν εκδοθεί οκτώ μυθιστορήματά της, από τα οποία τα τρία πραγματεύονται θέματα της εφηβείας. Ασχολείται με το διήγημα, το δοκίμιο και την κριτική βιβλίου (από τις στήλες της "Καθημερινής").

Έχουν εκδοθεί μελέτες της για Έλληνες συγγραφείς, ειδικότερα της γενιάς του '30 και ερμηνευτικά κείμενα για Ευρωπαίους συγγραφείς που ανθολογούνται στα βιβλία του Λυκείου. Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και σήμερα είναι Σύμβουλος Φιλολόγων Καθηγητών στην Αθήνα.
_________________________________
Νένα Ι. Κοκκινάκη: "Σαλόνι ομορφιάς"

ISBN 978-960-16-3703-7 - σελ. 216 - τιμή 10,90 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...