Η ένδοξη παραίτηση της Ρόζα Λέιν

[ παρουσίαση ]

Η Ρόζα Λέιν, τριάντα πέντε ετών και κάποιων μηνών, έχοντας συνείδηση ενός αόρατου χρονόμετρου που ηχούσε πένθιμα, μετρούσε τα χρόνια, τις ώρες που πέρασε καθισμένη σε γραφεία, χαζεύοντας τον ουρανό και την παλλόμενη οθόνη που την τύφλωνε…

Καθισμένη στο γραφείο της εκείνη τη μέρα, με το πουκάμισό της μουσκεμένο απ’ τον ιδρώτα, σκέφτηκε: Αν μου έλεγαν πως δεν πρόκειται να κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου εκτός απ’ αυτό, θα προτιμούσα να ζήσω ή να πεθάνω επιτόπου; Μετά ακολούθησε μια άλλη σκέψη: Ποιος ο λόγος για όλα αυτά, σε τι αποσκοπούν; Αυτή η σκέψη την καθήλωσε και την έκανε να γράψει το μέιλ στο αφεντικό της.

ΒΡΑΒΕΙΟ ORANGE 2008 - Ο Ντοστογιέφσκι συναντά την Μπρίτζετ Τζόουνς σε μια επική ιστορία πόνου, χιούμορ και ελπίδας. Η Τζοάνα Καβένα συνδυάζει δύναμη και χάρη για να δημιουργήσει μια αντιηρωίδα του 21ου αιώνα. -Shami Chakrabarti, πρόεδρος της επιτροπής απονομής του βραβείου Orange

Η βραβευμένη Τζοάνα Καβένα περιγράφει με μοναδική μαεστρία, που της χάρισε τον χαρακτηρισμό Βιρτζίνια Γουλφ του 21ου αιώνα, την πτώση από τον «παράδεισο» του σύγχρονου λάιφ στάιλ της Ρόζα Λέιν, μιας γυναίκας που αποφασίζει πως όσα έχτισε προσεκτικά για χρόνια δεν ήταν αυτό που ήθελε.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Τζοάνα Καβένα μεγάλωσε σε διάφορες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έχει επίσης ζήσει στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής.

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Ice Museum ήταν οι ταξιδιωτικές εμπειρίες της από τις χώρες του Βορρά. Για την Ένδοξη παραίτηση της Ρόζα Λέιν (το πρώτο της μυθιστόρημα) τιμήθηκε με το βραβείο Orange for New Writing ενώ έλαβε διθυραμβικές κριτικές.
__________________________________________________________
Τζοάνα Καβένα: "Η ένδοξη παραίτηση της Ρόζα Λέιν" - μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

ISBN 978-960-455-681-6 - σελ. 376 - τιμή 19,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...