Οι Βάρβαροι

[ παρουσίαση ]

Όλοι γνωρίζουμε ότι στους Ρωμαίους οφείλουμε τα οδικά δίκτυα, το σύγχρονο ημερολόγιο και την πολιτισμένη κοινωνία, σωστά; Και ότι αυτοί έπρεπε, μοιραία, να έρθουν αντιμέτωποι με τις ορδές των βαρβάρων που απειλούσαν συνεχώς την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της αυτοκρατορίας τους.

Όμως, όλα αυτά είναι αλήθεια; Ο Terry Jones μαζί με τον Alan Ereira ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση της ρωμαϊκής Ιστορίας. Αποκαλύπτει ότι όσοι αποκαλούνταν από τους Ρωμαίους βάρβαροι και απολίτιστοι ήταν στην πραγματικότητα οργανωμένες ομάδες ευφυών ανθρώπων, που δεν είχαν καμία πρόθεση να ανατρέψουν την κυριαρχία της Ρώμης. Η πρωτότυπη και συναρπαστική αυτή μελέτη ρίχνει φως στα εντυπωσιακά πολιτιστικά και τεχνολογικά επιτεύγματα των λεγόμενων βαρβάρων. Πραγματοποιώντας μιαν αναδρομή εφτακοσίων χρόνων στο παρελθόν και σε τρεις ηπείρους, οι Jones και Ereira επιχειρούν με πάθος, εξυπνάδα και επιχειρήματα να αλλάξουν την οπτική μας για την κληρονομιά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Terry Jones γεννήθηκε το 1942 στην Ουαλία. Είναι κωμικός, σεναριογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, ιστορικός και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ στο BBC. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του στην κωμική ομάδα των Μόντι Πάιθον. Ως συγγραφέας, έχει στο ενεργητικό του τέσσερα ιστορικά βιβλία με θέμα τη μεσαιωνική Αγγλία καθώς και πολλά παιδικά βιβλία.

Ο Alan Ereira έχει εργαστεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια ως δημιουργός και παραγωγός ιστορικών ντοκιμαντέρ για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει βραβευτεί για δύο από αυτά, το 1978 και το 1988 αντίστοιχα. Τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται με τον Τέρι Τζόουνς σε διάφορα ιστορικά ντοκιμαντέρ και στην έρευνα και σύνταξη των βιβλίων που τα συνοδεύουν.
_____________________________________________________
Terry Jones, Alan Ereira: "Οι Βάρβαροι"
ISBN 978-960-453-443-2 - σελ. 464 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση 10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...