Καθετί στην ώρα του...

[ παρουσίαση ]

Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή τεσσάρων προσώπων στο Παρίσι.

Η Mαριλού, στρεσαρισμένη γραμματέας, ανύπαντρη μητέρα ενός συμπαθέστατου αγοριού, έχει αργήσει πολύ σε μια σπουδαία δουλειά. Και φταίει το μετρό. Μερικές φορές, η ζωή κρέμεται από λίγα λεπτά.

Ο Αλμπέρ έχει φτάσει πολύ νωρίτερα στον συμβολαιογράφο, για να συντάξει τη διαθήκη του. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσα πίστευε για τη ζωή του γίνονται συντρίμμια.

Ο Τομ, επιφανής παραγωγός του κινηματογράφου, που δεν τα πάει καθόλου καλά με τον γιο του, τρέχει με το ποδήλατο για να κάνει πρόταση γάμου στην κατά πολύ νεότερη ερωμένη του. Πέφτει, και η τράπουλα ανακατεύεται ξανά.

Τέλος, η Πριντάνς, νεαρή δικηγορίνα, αστέρι της νομικής επιστήμης, θα αντικαταστήσει την προϊσταμένη της σ ένα κεφαλαιώδους σημασίας ραντεβού. Αλλά είναι μαύρη... Το χρώμα του δέρματός της αποτελεί εμπόδιο.

Κι όμως, η ζωή κρύβει άσους στο μανίκι. Ένας σκύλος, ένα μακαρόν, μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, μια έκρηξη σ ένα κτίριο γραφείων θ' αλλάξουν τη μοίρα των πρωταγωνιστών και θα τους ενώσουν σ ένα νοσοκομείο. Η Θεία Πρόνοια παίζει ντόμινο και διασκεδάζει αναστατώνοντας τη ζωή των ηρώων και μοιράζοντας αλλιώς τα χαρτιά. Το "Καθετί στην ώρα του..." είναι ένα τρυφερό πολυφωνικό μυθιστόρημα με άμεσες αναφορές στις ταινίες "Αμελί και Μανόλια".
___________________________________
Valerie Tong Cuong: "Καθετί στην ώρα του..." - μετάφραση: Μαρία Μηλολιδάκη

ISBN 978-960-435-273-9 - σελ. 185 - τιμή 14,07 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...