Σεμινάρια και εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Άγκυρα

[ Δελτίο Τύπου - εκδηλώσεις ]

1.Σεμινάρια – Βιωματικά Εργαστήρια στον ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρο www.agyra.gr

Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα

Από 1η Οκτωβρίου αρχίζουν οι παρακολουθήσεις

Δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..

  1. Προετοιμασία Ζωής: «Εκπαιδευτικό Καλειδοσκόπιο»από τις «Mορφές Έκφρασης» (για παιδιά και νέους από 7 έως 15 ετών)

κάθε Πέμπτη 17:00-20:00

Πως αντιμετωπίζουμε βασικά θέματα στη ζωή μας; Πως μελετάμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά; Πως ξέρουμε ότι έχουμε πάρει μια σωστή απόφαση; Τι είναι τα ναρκωτικά και γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε; Τι είναι οι προσωπικές αξίες και πως η ηθική επηρεάζει τη ζωή μας;

Για εσάς που θα θέλατε το παιδί σας να μάθει όσα δεν μαθαίνει στο σχολείο αλλά είναι πολύ βασικά για την πορεία της ζωής του, αυτό το βιωματικό εργαστήριο αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για το μέλλον του παιδιού σας.

  1. Eργαστήριο «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός» από τις «Mορφές Έκφρασης»

(για παιδιά από 4 έως 12 ετών)

1ο τμήμα: για παιδιά 4 - 6 ετών. κάθε Παρασκευή 17:30-19:00

2ο τμήμα για παιδιά 6 - 12 ετών. κάθε Παρασκευή 19:00-21:00

Θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κίνηση και πολλά χαμόγελα που θα οδηγήσουν το παιδί σας σε μια χαρούμενη και δημιουργική επαφή με τις Τέχνες.

Βασισμένο στο μουσικοκινητικό σύστημα Orff, το «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα καλλιτεχνικής και αισθητικής ανάπτυξης. Η διδασκαλία της Μουσικής, της Κίνησης και του Θεάτρου γίνεται μέσα από το παιχνίδι, προσφέροντας στο παιδί βιωματική γνώση, καλλιέργεια και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ..

  1. Women’ s Group «Single Women» με την Δρ. Xριστίνα Πατίτσα

κάθε Δευτέρα 18:00-20:00

To σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε γυναίκες που αναζητούν σύντροφο ή βρίσκονται ήδη σε σχέση και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την αντρική ψυχολογία. Για να υπάρχει επιτυχία σε μια γνωριμία ή σε μια σχέση χρειάζεται γνώση της ερωτικής νοημοσύνης για το πώς λειτουργεί, σκέφτεται και συμπεριφέρεται το άλλο φύλο. Η γνώση είναι δύναμη.

2. «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός» από τις «Mορφές Έκφρασης»

κάθε Τρίτη 18:30-21:30

Θεατρική αγωγή και πράξη σε συνδυασμό με τη μουσική και την κίνηση από τις «Mορφές Έκφρασης».

Ο ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης σας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στον κόσμο της έκφρασης, του θεάτρου, της μουσικής, της κίνησης για να ανακαλύψουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας ξανά. Στοχεύοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, βελτιώνοντας την επικοινωνία μας, την φαντασία μας, την πίστη στον εαυτό μας και στο μέλλον, αναπτύσσοντας την καλλιτεχνική μας έκφραση.

3. Women’ s Group «Save your Releationship» με την Δρ. Xριστίνα Πατίτσα

κάθε Τετάρτη 18:30-20:30

To σεμινάριο αυτό αφορά κυρίως γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες/σοβαρές σχέσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα ή βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα χωρισμό. Οι στρατηγικές στοχεύουν στο πως μια γυναίκα μπορεί να επικοινωνήσει όχι μόνο με τη λογική των αντρών αλλά και τα συναισθηματά του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»

Οι «Μορφές έκφρασης» δημιουργήθηκαν από τον ηθοποιό, μουσικό και χορογράφο Θωμά Κινδύνη. Στόχος η προσέγγιση της Τέχνης για την προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρώπου. Από το 1996 οι «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζουν την δική τους πρόταση για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αισθητική και τον πολιτισμό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΙΤΣΑ

Αριστούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και υπότροφος στην Βοστώνη της Αμερικής. Αποφοίτησε με άριστα από το Ελληνικό Κολλέγιο της Βοστώνης από το τμήμα Human Development και αποπεράτωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ψυχική Υγεία και Συμβουλευτική στο Boston College. Το 2010 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Κοινωνιολογίας με αντικείμενο πάνω στα κριτήρια επιλογής συντρόφου και στα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Δωρεάν η πρώτη παρακολούθηση των Σεμιναρίων-Βιωματικών Εργαστηρίων

• Από Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Βιωματικά Εργαστήρια των «Μορφών Έκφρασης». Από 1η Οκτωβρίου αρχίζουν οι παρακολουθήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα «Μορφές Έκφρασης»

μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 3464903, 210 3464002

• morfesekfrasis@gmail.com και για το «Women’ s Group στα τηλέφωνα 210 3837540To Παιδικό Στέκι, ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου,

στον ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρο, Σόλωνος 124, Αθήνα

2.ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ(ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ)

Kάθε Σάββατο, μετά τις 11 το πρωΐ, τα παιδιά αποκτούν το δικό τους στέκι. (είσοδος ελεύθερη)

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι νεαροί μας φίλοι (από 4 ετών και πάνω) θα συναντούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, θα μπορούν να παρακολουθούν μικρές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές αφηγήσεις, κι όχι μόνο.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση με: τον γνωστό μουσικό, μέλος της κρατικής ορχήστρας & συγγραφέα Γιώργο Κωνσταντινιδη.

Τι θα γίνει: παρουσίαση ηχητικών παιχνιδιών και εικόνων από τον ίδιο τον Συγγραφέα, θα γνωρίσουμε κορυφαίους συνθέτες και μουσικά όργανα.Θα γνωρίσουμε μια πόλη μακρινή...

Τα βιβλία του: «Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες» (εκδ. Άγκυρα) και «Μια πόλη μα ποια πόλη» (εκδ. Άγκυρα).

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Ο Κάστορας ψάχνει για νερό!
Τι θα γίνει: Η ηθοποιός-εμψυχώτρια Μάρω Χασιώτη θα συζητήσει με τα παιδιά μέσα από δραματοποίηση παραμυθιών για τη σημασία που έχει το νερό στη ζωή μας.
Το πρόγραμμα βασίζεται στα βιβλία: «Σώσε το Νερό» (εκδ. Άγκυρα) και «Μαθαίνω και νοιάζομαι για το Νερό» (εκδ. Άγκυρα)

Σάββατο 16 Oκτωβρίου 2010

Συνάντηση με: τους γνωστούς αθλητές-συγγραφείς Άννα Βερούλη, Νίκο Μιχαλόπουλο

Τι θα γίνει: Θα μάθουμε για τις αξίες της ζωής, πώς να ξεπερνάμε τους φόβους μας, για τη σωστή διατροφή...

Τα βιβλία τους: «Πέντε Σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο» (εκδ. Άγκυρα), «Το δρομάκι που ήθελε να γίνει λεωφόρος», (εκδ. Άγκυρα) «Οι νεράιδες της οικογένειας Φέγγο ντε λα Στέκο» (εκδ. Άγκυρα), «Το όνειρο της Άννας» (εκδ. Άγκυρα) και «Η περιπέτεια του Νικόλα» (εκδ. Άγκυρα).

Σάββατο 23 Oκτωβρίου 2010

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βοήθεια,φωτιά στο δάσος!

Τι θα γίνει: Η ηθοποιός εμψυχώτρια Μάρω Χασιώτη μαζί με την παρέα των παιδιών, με μέσο το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, θα ζωντανέψουν μια ιστορία για το δάσος και τα ζώα που κατοικούν εκεί.

Σκοπός είναι να μάθουμε να σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα βασίζεται στα βιβλία: «Πρωταθλητές στην Οικολογία» (εκδ. Άγκυρα) και «Ανακύκλωση», (εκδ. Άγκυρα)

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση με: την αγαπημένη μας συγγραφέα Κατερίνα Μουρίκη

Τι θα γίνει: Θα συζητήσουμε για την οικολογία... αγάπη..την αταξία με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει η γνωστή συγγραφέας να προσεγγίζει τα παιδιά τόσα χρόνια...

Τα βιβλία της: «Τα καμώματα της Αταξίας» (εκδ. Άγκυρα), «Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια» (εκδ. Άγκυρα), «Μια αταξία από αγάπη», (εκδ. Άγκυρα) «Το ξεχασμένο συρτάρι» (εκδ. Άγκυρα), «Περιπέτεια στη Σκουπιδανία» (εκδ. Ψυχογιός) και «Λίγα γαρίφαλα για το πολυτεχνείο» (εκδ. Διάπλαση).

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση με: τη γνωστή Πανεπιστημιακό, με Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, Νένα Κοκκινάκη.

Τι θα γίνει: θα γνωρίσετε καλύτερα τη ζωή και το έργο της Πηνελόπης Δέλτα & του Αριστοτέλη και θα σας ταξιδέψει με τα γνωστά παραμύθια της.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία της: «Πηνελόπη Δέλτα, Η ζωή της σαν παραμύθι» (εκδ. Άγκυρα), «Αριστοτέλης» (εκδ. Άγκυρα), «Σωκράτης» (εκδ. Άγκυρα), «Μου δανείζετε μια ιστορία παρακαλώ» (εκδ. Πατάκης), και «Κι όμως τη νύχτα η γη κοιμάται» (εκδ. Πατάκης)

1

3. ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 12:30 ΤΟ ΠΡΩΙ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Νέα παράσταση 2010-2011


Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα

Kάθε Σάββατο, στις 12.30 μ.μ. (είσοδος 8 ευρώ)ΊΖ

«Του τραγουδιού το παραμύθι»

Παράσταση Συμμετοχικού Θεάτρου για παιδιά από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια»

ΤΟ ΕΡΓΟ

Όταν ο μικρός παλιάτσος συναντά μια κούκλα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Σε αυτή τη διαδρομή οδηγούν τους ήρωές μας οι μεγάλοι ποιητές
(Ελύτης, Σεφέρης κλπ) και οι συνθέτες (Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, κ.ά).
Στο ταξίδι αυτό μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από νόμπελ έως διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως λουλούδια και πότε ως ναύτες.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Η μικτή αυτή συμμετοχική παράσταση στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών με τη συνοδεία της αριστουργηματικής μελοποίησης των μεγαλυτέρων Ελλήνων συνθετών.

Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται με αυστηρά αισθητικά κριτήρια από την ομάδα ειδικών του ΙΝ.ΠΑΙ.ΘΕ.ΘΕ. Θεατρομάθεια και απευθύνεται σε παιδιά.

Η μυθοπλασία δίνει αφορμή για παραστατική-αφηγηματική διδασκαλία του στίχου όπου οι μικροί θεατές οδηγούνται από απλούς δρόμους στα υψίστης ευαισθησίας καλλιτεχνικά δημιουργήματα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Συντελεστές:

  • Κείμενο-Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσούλης
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
  • Μουσική Επιμέλεια-ενορχήστρωση: Θοδωρής Μπρουτζάκης
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου
  • Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Λίγα Λόγια για την «ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ»

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεάματος «Θεατρομάθεια», στα δέκα χρόνια λειτουργίας του, προωθεί την ιδέα της χρήσης του θεάτρου ως παιδαγωγικό εργαλείο, μέσα από παραστάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, εκδόσεις, ειδικά σεμινάρια και διαλέξεις. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Δράματος/Θεάτρου και Εκπαίδευσης (IDEA) και επιχορηγούμενος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Σταυρό της Αποστολικής Διακονίας για το πολιτιστικό του έργο.
Επίσημο site: www.theatromathia.gr • τηλ. επικοιν. 210-9025025

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...