Ανταύγειες σε χρυσά μάτια

[ παρουσίαση ]

Στον αμερικανικό Νότο του 1948, ο λοχαγός Πέντερτον δυσκολεύεται να επιβληθεί στην εγωκεντρική και αναιδή σύζυγό του, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την ερωτική της σχέση με έναν γείτονα αξιωματικό, ο γάμος του οποίου είναι επίσης κλονισμένος. Η εμφάνιση ενός ηδονοβλεψία στρατιώτη θα φέρει στην επιφάνεια τα σεξουαλικά απωθημένα και των δύο ζευγαριών.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Τζον Χιούστον (1967), με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μάρλον Μπράντο.

«[…] σχεδιασμένο με άψογο τρόπο. διακρίνεται για την επιγραμματική ακρίβειά του. επιπλέον, πιστεύω πως καταφέρνει άψογα να επιβάλει την πραγματικότητά του, να δημιουργήσει έναν κόσμο δικό του, κι αυτό είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει κυρίως το έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη από ενός επαγγελματία συγγραφέα.» - από το επίμετρο του Τενεσί Ουίλιαμς

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κάρσον Μακ Κάλερς ανήκει στην καλύτερη παράδοση της μεταπολεμικής αμερικανικής πεζογραφίας. Γεννήθηκε στο Κολόμπους της πολιτείας της Τζόρτζια το 1917.

Το πρώτο της μυθιστόρημα «Η καρδιά κυνηγάει μοναχή» κυκλοφόρησε το 1940. Το 1945 τιμήθηκε με το Βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων, της οποίας αργότερα έγινε μέλος, και το 1950 με το Βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης.

Πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1967. Μεταξύ άλλων εξέδωσε τα μυθιστορήματα: «Πρόσκληση σε γάμο» (1946), «Η μπαλάντα του λυπημένου καφενείου» (1951) καθώς και διηγήματα.
_____________________________________________
Κάρσον Μακ Κάλερς: "Ανταύγειες σε χρυσά μάτια" - μετάφραση: Κωνσταντίνα Τριανταφυλλοπούλου - επίμετρο: Τενεσί Ουίλιαμς

ΙSBN 978-960-455-639-7 - σελ. 184 - τιμή 15,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...