Με τις πόρτες ανοιχτές


Για τον σωστό άνθρωπο, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές…

Ο Μάικ Μακένζι είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολύ χρόνο στη διάθεσή του και τον διάβολο στην ψυχή του. Αναζητά κάτι να τον συναρπάσει, κάτι που μπορεί να δώσει νέο νόημα στην ύπαρξή του. Μια τυχαία συνάντηση σε μια δημοπρασία τού προσφέρει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία.

Του προτείνουν να λάβει μέρος στη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος. Ο στόχος: έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας.


Το κόλπο: Να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τη ληστεία χωρίς κανείς να αντιληφθεί ποτέ ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως στα βαθιά νερά του υπόκοσμου είναι πολύ εύκολο να πνιγείς…

Με τη γνωστή του μαεστρία ο δημιουργός του επιθεωρητή Ρέμπους στήνει ένα εξαιρετικό θρίλερ με κινηματογραφικό ρυθμό.

Διβάστε επίσης του ιδίου: "Επικίνδυνες αποστολές στο Εδιμβούργο για τον επιθεωρητή Ρέμπους"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ίαν Ράνκιν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960 στο Φάιφ της Σκοτίας. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1986, αλλά η καθιέρωσή του ήρθε με τη δημιουργία του διάσημου πλέον αντιήρωά του, του επιθεωρητή Ρέμπους, το 1987.

Οι περιπέτειες του κυνικού και περιθωριακού σκοτσέζου επιθεωρητή χάρισαν στον Ίαν Ράνκιν τον τίτλο του πιο δημοφιλούς συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει για το έργο του είναι το βραβείο Edgar Allan Poe για το μυθιστόρημά του «Οι αναστημένοι» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) και το «CWA CARTIER DIAMOND DAGGER» για τη συνολική προσφορά του στην αστυνομική λογοτεχνία.

Ζει στο Εδιμβούργο, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
_________________________________________________________________________________
Ίαν Ράνκιν: "Με τις πόρτες ανοιχτές" - μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη

ISBN 978-960-455-682-3 - σελ. 368 - τιμή 18,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...