Η καλοκαιρινή πρόταση των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»

[ Δελτίο Τύπου ]

Για παιδιά Δημοτικού και προσχολικής ηλικίας

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΓΝΩΣΗ
«Καλοκαιρινές περιπέτειες με τους ήρωες της Disney»

Τα σχολεία έκλεισαν! «Επιτέλους», θα πουν οι μικροί μαθητές, «καιρός για μπάνιο, παιχνίδια στην παραλία και ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς, μακριά από τις σχολικές αίθουσες και τα μαθήματα».

Ποιος είπε, όμως, ότι τα μαθηματικά, η ανάγνωση, η ορθογραφία, η γλώσσα και η μελέτη περιβάλλοντος δεν μπορούν να μετατραπούν από μαθήματα σε ευχάριστα παιχνίδια γνώσεων και ψυχαγωγίας. Παιχνίδια που συνδυάζουν την επανάληψη της σχολικής ύλης με τη συντροφιά των αγαπημένων ηρώων της Disney;

Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» δημιούργησαν και προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες τη σειρά «Καλοκαιρινές περιπέτειες με τους ήρωες της Disney». Η σειρά περιλαμβάνει 8 βιβλία, δύο για τους λιλιπούτειους αναγνώστες προσχολικής ηλικίας και έξι για τους μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του Δημοτικού.

Κάθε βιβλίο συνδυάζει τη μεθοδική επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με την ψυχαγωγία και τον εμπλουτισμό των γνώσεων μέσα από μία σειρά ευχάριστων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Γραμμένα από έμπειρους Έλληνες εκπαιδευτικούς, τα βιβλία περιλαμβάνουν πρωτότυπες ασκήσεις, σπαζοκεφαλιές αλλά και αποσπάσματα εξαιρετικών λογοτεχνικών κειμένων που συνδυάζονται δημιουργικά με τη χαρούμενη και ολοζώντανη εικονογράφηση της Disney.

Τα παιδιά ακολουθούν τους αγαπημένους τους ήρωες στις περιπέτειές τους σε διάφορα μέρη του κόσμου, ταξιδεύουν σε θάλασσες και στεριές, σε ζούγκλες και ωκεανούς, σε δάση και πόλεις. Επιλύοντας τις ασκήσεις, που χαρακτηρίζονται από λογική συνέχεια, οι αναγνώστες συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία για να φτάσουν στη λύση μυστηρίων. Κάθε τεύχος διανθίζεται με ενδιαφέρουσες γενικές πληροφορίες αρμονικά ενταγμένες σε κάθε ιστορία, με αποσπάσματα αξιόλογων λογοτεχνικών κειμένων και με σύγχρονες μορφές νοητικής εξάσκησης, προσαρμοσμένα στην ηλικία του κάθε παιδιού.

Κι αν κάποιοι από τους μικρούς μαθητές θέλουν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους στα μαθηματικά και στη γλώσσα ή δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις έννοιες της μελέτης περιβάλλοντος ή ακόμα δεν τα καταφέρνουν καλά να γράψουν τις πρώτες τους λέξεις, η σειρά «Disney – Ελληνική Εκπαίδευση» με 5 βιβλία για το Νηπιαγωγείο και 16 για το Δημοτικό (γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος ξεχωριστά ανά τάξη και ανά μάθημα), θα τους προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζονται. Τα βιβλία και αυτής της σειράς φέρουν την υπογραφή έμπειρων εκπαιδευτικών και βασίζονται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...