Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη

[ παρουσίαση ]

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μεταφέρει στον κινηματογράφο το μυθιστόρημα του Τιερύ Ζονκέ «Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας

«La piel que habito» (Το σώμα που κατοικώ) θα είναι πιθανότατα ο τίτλος της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Το μυθιστόρημα του Τιερύ Ζονκέ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου δύο ασύνδετες φαινομενικά ιστορίες (η ιστορία ενός παράξενου ζευγαριού και η ιστορία ενός άνδρα που καταζητείται από την αστυνομία) μπλέκονται σιγά σιγά σαν τον ιστό της αράχνης, για να καταλήξουν σ’ ένα απρόσμενο δραματικό φινάλε.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στην Ισπανία -και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί- και θα διαρκέσουν περίπου 10 εβδομάδες. Η φιλοδοξία του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι να δημιουργήσει ένα υποβλητικό ψυχολογικό θρίλερ, όπου θα απουσιάζουν οι κραυγές και ο τρόμος, με τον Αντόνιο Μπαντέρας στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο ιστορίες - η ιστορία ενός παράξενου ζευγαριού και η ιστορία ενός άντρα που καταζητείται από την αστυνομία - κι ένας αγωνιώδης μονόλογος μπλέκονται σιγά σιγά σαν τον ιστό της αράχνης για να καταλήξουν σ' ένα απρόσμενο, δραματικό φινάλε.

Ψυχολογική και σωματική βία, ερωτισμός, εξάρτηση και εκδίκηση ξεφεύγουν από τα γνώριμα πλαίσια συνθέτοντας ένα παράδοξο νουάρ μυθιστόρημα με έντονες σαδομαζοχιστικές αναφορές.

Αλλά ποια σχέση έχει μ' όλα αυτά η Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Τιερύ Ζονκέ γεννήθηκε το 1954 και θεωρείται ένας από τους πλέον ταλαντούχους συγγραφείς στο γαλλικό νουάρ και αστυνομικό μυθιστόρημα. Εργάζεται επίσης ως σεναριογράφος και έχει γράψει βιβλία για παιδιά.

Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη τα μυθιστορήματά του «Καταδίωξη στο μετρό» (1989), «Μολόχ» (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2000), «Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη (μτφρ. Μαρίνα Μέντζου, 2001) και «Ο γέρος μου» (2007).
_______________________________________
Τιερύ Ζονκέ: "Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη" - μετάφραση: Μαρίνα Μέντζου

ISBN 960-03-3090-5 - σελ. 144 - τιμή 11,00 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...