Απ' το ροζ ως το κόκκινο

[ παρουσίαση ]

Πάντα στο μαγικό, συνειρμικό ύφος των Νοερών καλοκαιριών, το καινούργιο βιβλίο Απ' το ροζ ως το κόκκινο της βραβευμένης με το Μέγα Βραβείο Λογοτεχνίας της Γαλλικής Ακαδημίας συγγραφέως Ακακίας Κορδόση αφηγείται την πορεία ενός άνισου και ανισόβαρου έρωτα, απ' το παν ως το τίποτε. Περιγράφει -με λεπτομέρειες ψυχαναλυτή- τα παθήματα μιας ψυχής "άγραφης" κι απλής, μέσα σ' έναν άγνωστο γι' αυτήν κόσμο, όπου δεν βρίσκει πού ν' ακουμπήσει. Όμως, μέσα απ' αυτό το ερωτικό κι αισθηματικό -φαινομενικό- αδιέξοδο, η συγγραφέας, με μεγάλη τέχνη, οδηγεί τον αναγνώστη σ' ένα ξέφωτο, απ' όπου μπορεί να θαυμάσει τη δύναμη του ανθρώπου. Γιατί, τελικά, το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά ένας ύμνος στη ζωή και στον άνθρωπο.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ακακία Κορδόση γεννήθηκε στο Μεσολόγγι, την πατρίδα του Παλαμά, του Μαλακάση, του Δροσίνη και του Τραυλαντώνη. Σπούδασε Κλασική Γαλλική φιλολογία στην Ελλάδα και Mοντέρνα Φιλολογία στη Γαλλία. Υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια.

Έργα της που έχουν κυκλοφορήσει είναι: οι συλλογές διηγημάτων Γκρίζες Μέρες (1973), Ποιος, Αν Φώναζα (1978), Οι Γερανοί (1993), τα μυθιστορήματα Ο Εμπρησμός (1992) και Διπλό Ταξίδι (1994), μια συλλογή δοκιμίων με τον τίτλο Αναλογίες (1974), το θεατρικό έργο Μπάυρον (1974), μια μονογραφία για το λαϊκό ζωγράφο Τάσο Μαντά (1990) και μια γλωσσική μελέτη που βραβεύτηκε το 1981 απ' την Ακαδημία Αθηνών. Τέλος, για τη συλλογή διηγημάτων της Δεκατρείς Φωνές της Σιωπής, που κυκλοφόρησε και στη Γαλλία -μεταφρασμένη από την ίδια-, η συγγραφέας τιμήθηκε με το Μέγα Βραβείο της Ακαδημίας της Γαλλίας. Η Ακακία Κορδόση έχει μεταφράσει επίσης έργα Γάλλων κλασικών συγγραφέων για γνωστούς εκδοτικούς οίκους.
______________________________
Ακακία Κορδόση: "Απ' το ροζ ως το κόκκινο"

ISBN 978-960-14-2094-3 - σελ. 127- τιμή 9,04 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...