Λόγια της πόλης

[ παρουσίαση ]

Στην εποχή της πραγματικής κρίσης, που έχει ως μόνη γενεσιουργό αιτία την κρίση των αξιών, γίνεται περισσότερο επιτακτική η ανάγκη για περισυλλογή, αυτοκριτική, αυτογνωσία και διάλογο. Έτσι και σ’ αυτή την παράθεση σκέψεων, ιδεών και απόψεων γίνεται προσπάθεια να παρουσιάσουμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία που προσδιορίζουντην καθημερινή ποιότητα της ζωής μας.

Θεωρήσαμε πρωταρχικό το περιβάλλον, άμεσο και έμμεσο, δομημένο και κενό, εφήμερο και αέναο, και γι’ αυτό ασχοληθήκαμε με τις βασικές του εκφάνσεις, που για μας είναι η πόλη, η γειτονιά, ο δρόμος, ο ελεύθερος χώρος, η κίνηση και ο ρυθμός. Στόχος ο διάλογος με τον κάτοικο και χρήστη χωρίς στερεότυπα, ιδεολογήματα, προαπαιτούμενα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Τσαγκαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Φωκίωνος Νέγρη, την εποχή της αντιπαροχής. Μοναδική του προίκα το DNA απ’ την Κεφαλονιά και η πνευματική του διάπλαση στο Παρίσι, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Καθοριστικές στιγμές στην πορεία, η γέννηση της κόρης του και η πνευματική υιοθεσία του από τη Σιμωνόπετρα, που άλλαξαν και προσδιόρισαν τη στάση ζωής του.

Σημαντικές στιγμές στην επαγγελματική δράση, οι πολεοδομικές παρεμβάσεις στα Εξάρχεια, στο Μαρούσι, στην Ιθάκη και τα αρχιτεκτονικά έργα «Αθηνών Αρένα», «Ήλιδα», «The Mall Athens», «Golden Hall», Παραδοσιακό στη Βασ. Σοφίας.

Ανεκπλήρωτη προσδοκία, ο ειλικρινής διάλογος για το μέλλον και την εξέλιξη της Αθήνας.
________________________________
Σπύρος Τσαγκαράτος: "Λόγια της πόλης"

ISBN 978-960-14-2232-9 - σελ. 207 - τιμή 9,04 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...