Το Παρίσι δεν τελειώνει ποτέ

[ παρουσίαση ]

Το Παρίσι δεν τελειώνει ποτέ είναι μια ειρωνική αναδρομή στην περίοδο της λογοτεχνικής μαθητείας του αφηγητή στο Παρίσι της δεκαετίας του '60.

Θέλοντας να μιμηθεί τον Χέμινγουεϊ, που έγραψε εκεί την Κινητή γιορτή όντας «πολύ φτωχός αλλά και πολύ ευτυχής», ο ίδιος πηγαίνει στο Παρίσι για να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα, «πολύ φτωχός αλλά και πολύ δυστυχής». Προκύπτει το εξαιρετικό πορτρέτο ενός νέου που θέλει να ξεφύγει από τη μετριότητα και κάνει το ντεμπούτο του στη ζωή, θαμπωμένος όχι μόνο από την ομορφιά της πόλης, αλλά και από τη μυθολογία που αυτή σέρνει πίσω της.

Συνδυάζοντας με δεξιοτεχνία την αυτοβιογραφία, τη μυθοπλασία και το δοκίμιο, ο Βίλα-Μάτας μάς παραδίδει ένα ακόμα βιβλίο που αποτελεί ύμνο στη λογοτεχνία, στους συγγραφείς, στο βάσανο εκείνο που γεννά νέους, μαγικούς κόσμους, αλλά και στην αιώνια πόλη, το Παρίσι των ονείρων και της ψευδαίσθησης.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Δόκτωρ Πασαβέντο" , "Μπάρτλεμπυ και Σία" , Η νόσος του Μοντάνο , "Η νόσος του Μοντάνο" , "Το κάθετο ταξίδι"
______________________________
Ενρίκε Βίλα-Μάτας: "Το Παρίσι δεν τελειώνει ποτέ" - μετάφραση: Ναννά Παπανικολάου

ISBN 978-960-03-4641-1 - σελ. 272 - τιμή 14,00 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...