Ο κλέφτης των σκιών

[ παρουσίαση ]

Το σύγχρονο Λονδίνο επιλέγει η απόλυτη έκφραση του Κακού με την μορφή του σκοτεινού αιγύπτιου θεού Σηθ, για να επιστρέψει στον κόσμο μας, μέσα από τις σελίδες ενός εκπληκτικού θρίλερ που προσεγγίζει αριστοτεχνικά το κοιμισμένο επί χιλιετίες μυστικό της αιγυπτιακής μυθολογίας.

Το ανελέητο κυνηγητό του αγνώστου «σήριαλ κίλλερ» που αφήνει πίσω του πτώματα από τον ντετέκτιβ Ντάνιελ Στόρμ και η αναζήτηση της αλήθειας ενός αιγυπτιακού μύθου από τον νεαρό καθηγητή αρχαιολογίας Αλεξάντερ Γκράιτελ , μας οδηγούν στα άδυτα μιας ιστορίας ξεχασμένης στους αιώνες.

Ο καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με την υποψία ότι βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη ενός ιστορικού μυστικού που κόβει την ανάσα .Την ίδια στιγμή ο Ντάνιελ πρέπει να αντιμετωπίσει μια αόρατη δύναμη που προλαβαίνει κάθε του κίνηση. Αν δεν καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν έγκαιρα το φοβερό το μυστικό, τότε η πραγματικότητα που θα αποκαλυφθεί θα πιο τρομακτική από κάθε εφιάλτη…

Η κινηματογραφική και καταιγιστική γραφή της γυναικείας τριάδας των συγγραφέων , συνδυάζοντας τη συναρπαστική πλοκή ενός θρίλερ με την ιστορία και τη θρησκεία, καθηλώνει τον αναγνώστη κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του έως το τέλος.
«…Έτεινε τα χέρια προς τον ουρανό, με την γαλήνη των νεκρών να την τυλίγει και την δίνη των θυμωμένων ψυχών να την συνεπαίρνει. Τι ειρωνεία, υπήρχαν γύρω ΤΟΥ αμέτρητα σώματα χωρίς ψυχή και αμέτρητες ψυχές που του ζητούσαν απελπισμένα να ξαναμπούν στα σώματα τους. Και ΑΥΤΟΣ το πνεύμα των σκιών σε ένα σώμα που δεν ήταν δικό του, σε ένα δανεικό ναό...

…Ο Αλεξάντερ άφησε τον κορμό του δέντρου και παίρνοντας μια βαθειά ανάσα, η φωνή του ακούστηκε ως τα πέρατα της γης. Όλα γύρω τους ησύχασαν επικίνδυνα. Ο Ντάνιελ πότε δεν κατάφερε να τραβήξει το μικρό αγόρι. Κάποιος είχε πεθάνει…»
_______________________________________

Μαρίνα Τσιμσιρλή- Ηρώ Αλαφούζου- Ντία Αλαφούζου: "Ο κλέφτης των σκιών"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...