Το κάθετο ταξίδι

[ παρουσίαση ]

Υπάρχει το κυκλικό ταξίδι, εκείνο της επιστροφής στην αφετηρία, το οποίο περιγράφεται στην Oδύσσεια. Υπάρχει όμως και το ταξίδι χωρίς επιστροφή, η -χωρίς Ιθάκη- Oδύσσεια που μπορεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο που δεν επιστρέφει ποτέ στο σπίτι του.

Στη δεύτερη αυτή κατηγορία εντάσσεται το ταξίδι που ξεκινά ο εβδομηντάρης και παθιασμένος με το πόκερ επιχειρηματίας Φεδερίκο Μαγιόλ, όταν μια μέρα μετά τον εορτασμό των χρυσών γάμων του υποχρεώνεται από τη γυναίκα του να εγκαταλείψει για πάντα τη συζυγική εστία.

Ξεκινώντας από τη Βαρκελόνη, περνώντας από το Πόρτο στη Μαδέρα και καταλήγοντας σε έναν παράξενο τελικό προορισμό, ο Μαγιόλ θα βρεθεί μπροστά στα φαντάσματα της μοναξιάς, της τρέλας και των γηρατειών, αλλά και μπροστά στο δράμα μιας γενιάς Ισπανών που είδε τα δημοκρατικά της πιστεύω να καταστρέφονται από έναν εμφύλιο πόλεμο, για να κατανοήσει τελικά ότι το κάθε ταξίδι είναι ένα ταξίδι μύησης - ακόμα και σε ηλικίες που υποτίθεται ότι δεν μαθαίνεις τίποτα πια.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βραβευμένο με το Βραβείο Ρόμουλο Γαλιέγος, το σημαντικότερο βραβείο της ισπανόφωνης λογοτεχνίας.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Δόκτωρ Πασαβέντο" , "Μπάρτλεμπυ και Σία" , "Το Παρίσι δεν τελειώνει ποτέ" , "Η νόσος του Μοντάνο"

__________________________________
Ενρίκε Βίλα-Μάτας: "Το κάθετο ταξίδι" - μετάφραση: Ελεάνα Τσόκα

ISBN 960-03-3819-1 - σελ. 272 - τιμή 14,00 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...