Δάκρυα διαμάντια

Ένα μοιραίο ατύχημα, ο χαμός της αγαπημένης του, ο φόβος να θεωρηθεί φονιάς, κάνουν τον Κυριάκο, κεντρικό ήρωα του μυθιστορήματος, φυγά. Φυγά από τη ζωή του, από την οικογένειά του, από το νησί του, τη Σύμη.

Το οδοιπορικό του μακρύ και περιπετειώδες. Θα ζήσει στη Μάκρη και στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα και του ξεριζωμού του Ελληνισμού, μια ζωή πολύ διαφορετική από αυτή που ο ίδιος μέχρι τότε ζούσε. Θα καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να εξελιχθεί σε μεγιστάνα του πλούτου.

Έρωτες, αλλά και συναναστροφές στα χαμαιτυπεία, γάμοι, πλούτη, δόξα, μεγάλη ζωή, συνθέτουν το παζλ της γοητευτικής ζωής του και τον οδηγούν μέχρι τα βάθη της Τουρκίας, σε μία συναρπαστική περιπέτεια που έχει σχέση με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής.

Η σκιά όμως μιας γυναίκας... το παρελθόν του καλά κρυμμένο, επανέρχεται και τον στοιχειώνει...

Μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα, με έμπνευση και φαντασία. Με ιστορικό βάθος την ταραγμένη περίοδο για την Ελλάδα και την Τουρκία των χρόνων που οδήγησαν στον ξεριζωμό, παρουσιάζει μία εκπληκτική τοιχογραφία της εποχής και των ιδεών που τη διαμόρφωσαν.

Διαβάστε επίσης: "Της σποράς της μαύρης όργωμα" (με βιογραφικό του συγγραφέα)
________________
Δημήτρης Γεωργάς: "Δάκρυα διαμάντια"

ISBN 978-960-945-112-3, σελ. 439, έκδοση 2010

1 σχόλιο :

  1. Οι τιμές των βιβλίων μου "Της σποράς της μαύρης όργωμα" και "Δάκρυα διαμάντια" είναι πολύ χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες. (και face book georgas dimitrios)
    Με τιμά η ανάρτηση των βιβλίων. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...