Μαύρα γυαλιά

H κυρία που οδηγεί Θάντερμπερντ φοράει μαύρα γυαλιά, μαντίλι στα μαλλιά και κρατάει όπλο. Eίναι όμορφη και ξανθιά, μύωψ, συναισθηματική, άλλοτε ψεύτρα και άλλοτε ειλικρινής, αποφασισμένη, μοιραία, ύποπτη...

O Σεμπαστιέν Zαπριζό, κορυφαίος στυλίστας της αστυνομικής λογοτεχνίας, αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας που αναζητά τον ίδιο της τον εαυτό· γίνεται η τραγική ηρωίδα που βιώνει μια απίστευτα δραματική και αλλόκοτη εμπειρία, κατά την οποία, σιγά σιγά, μεταμορφώνεται σε μια περσόνα, πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ πιο γοητευτική.

H απόδρασή της από τον συμβατικό κόσμο της καθημερινότητας σ’ εκείνον της ανομίας θα ενεργήσει πάνω της απελευθερωτικά.

Aτμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το Mαύρα γυαλιά διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Σεμπαστιέν Zαπριζό (Sébastien Japrisot), συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, γεννήθηκε το 1931 στη Mασσαλία και πέθανε το 2003 στο Bισί της Γαλλίας.

Στα δεκαεφτά του εξέδωσε με το πραγματικό του όνομα (Jean-Baptiste Rossi) το πρώτο του μυθιστόρημα Le mal partis.

Ύστερα από μια περίοδο στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε διάφορα επαγγέλματα  -μεταφραστής και διαφημιστής, μεταξύ άλλων-, επέστρεψε στη λογοτεχνία με το «Διαμέρισμα δολοφόνων» (1962) και το «Παγίδα για τη Σταχτοπούτα» (1963). Tα δύο αυτά έργα, όπως και τα «Tο φονικό καλοκαίρι», «O ταξιδιώτης της βροχής», «Oι ατελείωτοι αρραβώνες» κ.ά. μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Όλα τα μυθιστορήματά του γνώρισαν επιτυχία και θεωρείται από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς ανά τον κόσμο.

Aπό τις εκδόσεις Kέδρος στη σειρά MAYPO BEΛOYΔO κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Παγίδα για τη Σταχτοπούτα» και «Tο φονικό καλοκαίρι».
_________________________
Σεμπαστιέν Zαπριζό: "Μαύρα γυαλιά" - μετάφραση: Εύη Βόγκλη

ISBN 978-960-04-4216-8, σελ. 344, τιμή 14,90 ευρώ, έκδοση 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...