Αναζητώντας τη Νουφ

Όταν η δεκαεξάχρονη Νουφ δηλώνεται αγνοούμενη, η επιφανής οικογένειά της καλεί τον Ναΐρ Ας Σαρκί, έναν ευσεβή μουσουλμάνο οδηγό της ερήμου, να ηγηθεί της έρευνας.

Δέκα μέρες αργότερα, τη στιγμή που ο Ναΐρ είναι έτοιμος να παραδώσει τα όπλα, το πτώμα της ανακαλύπτεται στην έρημο.

Όμως, όταν η ιατροδικαστική υπηρεσία αποφαίνεται πως η Νουφ δεν πέθανε από αφυδάτωση, αλλά από πνιγμό, και η οικογένειά της δείχνει ύποπτα αδιάφορη να μάθει την αλήθεια, ο Ναΐρ αναλαμβάνει να εξακριβώσει τι πραγματικά συνέβη.

Σύντομα αντιλαμβάνεται πως, αν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο μυστικό κόσμο των γυναικών, θα χρειαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κάτια Χιτζάζι, ερευνήτρια στο γραφείο του ιατροδικαστή, η οποία έχει αρκετή τόλμη ώστε να εμφανίζει το πρόσωπό της και να εργάζεται δημοσίως.

Η συνεργασία τους είναι μια πρόκληση για τον Ναΐρ καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πόθο του για τη γυναικεία συντροφιά και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πίστη του. 

Το βιβλίο "Αναζητώντας τη Νουφ" είναι ένα μυθιστόρημα υψηλών ταχυτήτων και καθ’ όλα επιβλητικό. Μια καθηλωτική, λογοτεχνική ιστορία μυστηρίου, που ανοίγει ένα άνευ προηγουμένου παράθυρο στη Σαουδική Αραβία και τις ζωές των ανδρών και γυναικών της. 

«Μια συναρπαστική, συχνά, σπαραξικάρδια ματιά πίσω από τα πέπλα των Μουσουλμάνων γυναικών της Σαουδικής Αραβίας» - USA Today 

«Η Φεράρις διεκδικεί τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Σαουδική Αραβία για τους λάτρεις του μυστηρίου» - Los Angeles Times
________________________
Zoë Ferraris: "Αναζητώντας τη Νουφ  " - μετάφραση: Βασιλική Νικολαΐδου

ISBN 978-618-801-163-2 - σελ. 432 - τιμή 17,50 ευρώ - έκδοση 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...