Οι φύλακες των ελεφάντων

Ο νεαρός Πέτερ, ταλέντο στο ποδόσφαιρο, ζει στο νησί Φίνε με τη χαρισματική κοκκινομάλλα αδερφή του, την Τίλτε. Ο πατέρας τους είναι ο ιερέας στην εκκλησία του Φίνε και λατρεύει το καλό φαγητό, ενώ η μητέρα τους παίζει εκκλησιαστικό όργανο και ασχολείται με τις εφευρέσεις.

Ενώ ο Πέτερ και η Τίλτε επισκέπτονται τον αδερφό τους, Χανς, που σπουδάζει στην Κοπεγχάγη, οι γονείς τους εξαφανίζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Στο παρελθόν είχαν έρθει σε σύγκρουση με τις Αρχές, οι οποίες τώρα οδηγούν τα δύο αδέρφια σε μια θεραπευτική κοινότητα.

Οι δυο νέοι καταφέρνουν να ξεφύγουν. Η αστυνομία εξαπολύει ένα ανελέητο κυνηγητό, καθώς ο Πέτερ και η Τίλτε παλεύουν ακούραστα με το χρόνο για να ανακαλύψουν τους γονείς τους, για τους οποίους υποψιάζονται ότι είναι φύλακες ελεφάντων.

Ένα λογοτεχνικό θρίλερ, που μοιάζει με χαρούμενη επίσκεψη σε λούνα παρκ, γραμμένο με την αριστουργηματική πένα του Πέτερ Χόε. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πέτερ Χόε γεννήθηκε το 1957. Προτού στραφεί στο γράψιμο έκανε διάφορες δουλειές: χορευτής, ξιφομάχος, ηθοποιός, ναυτικός, ορειβάτης.

Το βιβλίο του Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΣΜΙΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές όπου μεταφράστηκε, παρέμεινε σχεδόν ένα χρόνο στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλερ σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ κ.ά. και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπιλ Όγκαστ, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο Silver Dagger.

Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: ΤΟ ΣΙΩΠΗΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, και Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ.

Τα έσοδα από τα δικαιώματα της έκδοσης του τελευταίου διατίθενται σε ίδρυμα που συνέστησε ο ίδιος ο συγγραφέας για τα παιδιά και τις γυναίκες της Αφρικής και της Ασίας. Σήμερα, ο Πέτερ Χόε θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των δανικών γραμμάτων στην παγκόσμια λογοτεχνία.
__________________________ 

Πέτερ Χόε: "Οι φύλακες των ελεφάντων" μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης - εκδόσεις Ψυχογιός

ISBN 978-960-496-291-4 - σελ. 472 - τιμή 18,80 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...