180 δευτερόλεπτα


Μετωπική σύγκρουση - Ι.Χ. με νταλίκα— και ο Άγγελος μένει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε κώμα. Τότε, κάπου εκεί ανάμεσα, στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου, αρχίζει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και συνειδητοποίησης.

Μετωπική σύγκρουση. Κώμα. Συνάντηση με νεκρούς φίλους και συγγενείς. Συνάντηση που καταφέρνει να τον κάνει να συναισθανθεί ότι εκείνο που αξίζει στη ζωή είναι η ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων, ο σεβασμός, το ενδιαφέρον για τον άλλο, η αγάπη ότι ετούτη η απώλεια είναι πιο οδυνηρή και από τη φυσική.

 Μετωπική σύγκρουση. Κώμα. Κι’ αυτό το περίεργο ταξίδι του δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσει την καταστροφική συμπεριφορά του: την απώλεια δηλαδή της αγνότητας της ψυχής του, την αδιαφορία του για τους άλλους μπροστά στους στόχους και στα «ιδανικά» που θέτει πλέον ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

• Για όσους δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους και πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο έστω και την τελευταία στιγμή.

• Για όσους δεν πιστεύουν ότι η ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια.

• Για όσους πιστεύουν ότι μπορείς να πας και να… γυρίσεις πάλι πίσω. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελίνα Καρόλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1972. Μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο και τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ζει στον Γέρακα Αττικής. Από πολύ μικρή έγραφε σε ένα τετράδιο ιστορίες, ξεφεύγοντας έτσι από την πραγματικότητα και ζώντας σε έναν ονειρικό δικό της κόσμο. Τελείωσε τις Σχολές Ωμέγα με ειδικότητα Προγραμματιστή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μία σχολή γραμματέων. Εργάζεται ως γραμματέας και είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. "Τα 180 δευτερόλεπτα" είναι το πρώτο της βιβλίο.
____________________________ 
Ελίνα Καρόλου: "180 δευτερόλεπτα"

ISBN 960-9505-122-3 - σελ. 131 - έκδοση Μαρτίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...