Το βιβλίο των αριθμών

[ παρουσίαση ]

Οι αριθμοί δεν είναι βαρετοί και τα μαθηματικά δεν είναι απρόσιτα. Διότι εμπλέκονται σ' όλη την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία: φιλοσοφία, τέχνη, λογοτεχνία, μουσική, αρχιτεκτονική, φυσική, βιολογία, κβαντική μηχανική, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εμπόριο, θρησκεία, αποκρυφισμό. Διότι ενέχονται σε μυστικά ντοκουμέντα, ανταγωνισμούς, δολοπλοκίες, ακόμη και θανάτους, ανάμεσα σε ιδιοφυείς, εκκεντρικούς αλλά και καθημερινούς ανθρώπους, τους διάσημους μαθηματικούς που έφεραν στο φως τα μυστικά τους.

Το βιβλίο αυτό, έξοχα εικονογραφημένο με ιστορικό εικαστικό και φωτογραφικό υλικό, παρουσιάζει διεισδυτικά πολλές από τις σημαντικότερες μαθηματικές ανακαλύψεις σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Ένας καλαίσθητος τόμος με 272 μεγάλες σελίδες (19x25 εκ.), 350 έγχρωμες και ασπρόμαυρες εικόνες (φωτογραφίες, διαγράμματα και ηλεκτρονική απεικόνιση), σκληρό εξώφυλλο με κουβερτούρα.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στον Reference and Book List της American Mathematical Society

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Peter J. Bentley είναι σήμερα ένας από τους πιο δημιουργικούς στοχαστές στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και την επιστήμη των υπολογιστών. Διδάκτορας αυτής της επιστήμης, εταίρος στο University College του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, είναι συγγραφέας του Digital Biology και επιμελητής των συλλογικών τόμων Evolutionary Design by Computers, Creative Evolutionary Systems και On Growth, Form and Computers.

_______________________________

Peter J. Bentley: "Το βιβλίο των αριθμών - Τα μυστικά των αριθμών και πως δημιούργησαν τον κόσμο μας" - μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
ISBN 978-960-221-482-4 - σελ. 272 - τιμή 33,00 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...