Ο πειρασμός του ερημίτη Χάρτμουτ Λιμπέργκερ

[ παρουσίαση ]

Πρώτη λογοτεχνική παρουσία της φιλόλογου Καίτης Βασιλάκου, αποτελεί η παρούσα συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ο πειρασμός του ερημίτη Χάρτμουτ Λιμπέργκερ και άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Πρωτοτυπία και ευρηματικότητα είναι μερικά από τα συστατικά στοιχεία του «κόσμου» που μας «τοποθετεί» η πεζογράφος. «Πώς προσεγγίζεται ο κόσμος, αυτή η δεδομένη πραγματικότητα που μας περιβάλλει;» είναι το ερώτημα - σημείο αναφοράς των ιστοριών της.

Ο ερημίτης Χάρτμουτ τον ψηλαφεί μέσα από την παραφροσύνη του, ο αγιογράφος Ελπήνορας τον κατανοεί ενορατικά, οι άνθρωποι Ρέι προτιμούν να τον γεύονται, η νεαρή Αντέλ επιχειρεί να τον πλησιάσει με τη λογική της και ο εκπεσών Άγγελος υποχρεώνεται να τον βιώσει με οδύνη και αγωνία.

Κάθε απόπειρα είναι μια διαφορετική προσέγγιση, μια νέα προσπάθεια να κατανοηθεί αυτό που μας γεννά και μας περιέχει.

Ο κόσμος ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται πλάι μας, προκλητικά αινιγματικός, διαθέσιμος πάντως για όποιον θέλει να τον αγγίξει.

Διαβάστε επίσης της ιδίας (με βιογραφικό της συγγραφέως):

"Οι πόρτες - Μικρές έκκεντρες ιστορίες"
____________________________________
Καίτη Βασιλάκου: "Ο πειρασμός του ερημίτη Χάρτμουτ Λιμπέργκερ" - Γιάννης Κορίδης (γλωσσική επιμέλεια), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια)

ISBN 978-960-426-521-3 - σελ. 256 - τιμή 13,50 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...