Ο βασιλιάς των τρελών

[ παρουσίαση ]

Στη Χώρα της Ονειροφαντασίας όλα είναι πιθανά… Στη Χώρα της Ονειροφαντασίας ακόμη και τα παιδιά γνωρίζουν τις Υφάντριες του Σίριντομ. Τα χαλιά τους δεν είναι απλώς πανέμορφα, αλλά διηγούνται κι εκείνες τις πανάρχαιες ιστορίες, που χωρίς αυτές κανείς πια δε θα μπορούσε να θυμάται.

Είναι μεγάλη τιμή να ανήκεις στην αδελφότητα των Υφαντριών· πολύ σπάνια αντιστέκεται κάποια γυναίκα σε αυτό το πεπρωμένο. Η Ρες, όμως, είναι μια επαναστάτρια, και αρνείται να υποταχθεί στις παραδόσεις. Πάνω σ'' ένα πανάρχαιο χαλί που διηγείται μια ιστορία ξεχασμένη από καιρό, ανακαλύπτει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φόβος και ο όλεθρος αρχίζουν να απλώνονται παντού· υπήρξε άλλη μια φορά στο παρελθόν που το Τίποτα είχε παρεισφρήσει στη χώρα.

Τότε όμως υπήρξε ένας γενναίος ήρωας, ένας βασιλιάς, ο οποίος κατάφερε να σώσει τη Χώρα της Ονειροφαντασίας. Η Ρες είναι αποφασισμένη να μάθει πώς έγιναν όλα, κι έτσι αναγκάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους…

Μια περιπέτεια γεμάτη μυστικά και όνειρα εμπνευσμένη από το αγαπημένο βιβλίο εκατομμυρίων αναγνωστών, το "Ιστορία χωρίς τέλος" του Μίχαελ Έντε.

Η Τάνια Κίνκελ γεννήθηκε το 1969 στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας. Ξεκίνησε να γράφει ποιήματα και παραμύθια από οκτώ ετών. Στα δεκαοκτώ της, κέρδισε το πρώτο της λογοτεχνικό της βραβείο σ' ένα διαγωνισμό λογοτεχνίας.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, Θέατρο και Επικοινωνιολογία στο Μόναχο.

Τα μυθιστορήματά της, που έχουν επαινεθεί επανειλημμένα από κριτικούς και αναγνώστες, έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 12 γλώσσες. Όταν της έγινε πρόταση να δημιουργήσει μια νέα περιπέτεια στην αξέχαστη Χώρα της Ονειροφαντασίας του Μίχαελ Έντε, η Τάνια Κίνκελ δεν μπόρεσε ν' αρνηθεί, αφού το βιβλίο ήταν από τα αγαπημένα της παιδικά βιβλία. Όταν ερωτήθηκε τι τη συνδέει με τον Μίχαελ Έντε, η νεαρή συγγραφέας απάντησε: "Τη γνώση ότι μπορεί κανείς να ερωτευθεί ένα βιβλίο, την ευχή ότι ένα τέτοιο βιβλίο δε θα τελειώσει ποτέ, και την ελπίδα ότι η Χώρα της Ονειροφαντασίας και ο δικός μας κόσμος θα μπορέσουν να γιατρέψουν η μία τον άλλον -και αντίστροφα".
_________________________________
Τάνια Κίνκελ: "Ο βασιλιάς των τρελών" - μετάφραση: Νίκος Παπαδάκης, Μαρτίνα Κόφφα

ISBN 978-960-453-037-3 - σελ. 368 - τιμή 7,90 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...