Η οικονομική κρίση του 2008 και η σημάσια της

[ παρουσίαση ]

«Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση», γράφει ο Τζορτζ Σόρος για το μέγεθος της χρηματοπιστωτικής δυσπραγίας που επεκτείνεται σε όλα τα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου.

Εν μέσω της εδώ και δεκαετίες πιο σοβαρής χρηματοοικονομικής αναστάτωσης, ο θρυλικός επενδυτής Τζορτζ Σόρος ερευνά τις απαρχές της κρίσης και τις μελλοντικές επιπτώσεις της. Ο Σόρος, το εύρος της εμπειρίας του οποίου στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι απαράμιλλο, τοποθετεί την τρέχουσα κρίση στο πλαίσιο δεκαετιών μελέτης για το πώς τα άτομα και οι θεσμοί αντιμετωπίζουν τους κύκλους της οικονομικής ανόδου-πτώσης, που διέπουν την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Αυτό το συνοπτικό δοκίμιο, που συνδυάζει την πρακτική διορατικότητα με τη φιλοσοφική εμβάθυνση, αποτελεί μια ανεκτίμητη συνεισφορά για την κατανόηση των μεγάλων πιστωτικών κρίσεων και των επιπτώσεών τους στην κάθε χώρα και στην παγκόσμια οικονομία.

Η δύναμη του Τζορτζ Σόρος είναι ότι, συλλαμβάνοντας τη συνολική εικόνα, προσδιορίζει πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να υπάρξει βελτίωση.

Ένα επίκαιρο βιβλίο, στο οποίο ο μοναδικός συνδυασμός της αφοσίωσης του Τζορτζ Σόρος στη φιλοσοφία, της εμπειρίας του στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το πολιτικό του πάθος δημιουργούν ένα κείμενο εμβριθές και ευανάγνωστο, που δίνει απαντήσεις στα επίκαιρα οικονομικά ζητήματα.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως το κυρίαρχο παράδειγμα ―ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές τείνουν προς την ισορροπία και οι αποκλίσεις από αυτή είναι τυχαίες― είναι εσφαλμένο και παραπλανητικό και μόνο αναζητώντας ένα νέο εννοιολογικό πλαίσιο για το πώς πραγματικά λειτουργούν οι αγορές θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και καταβαράθρωση.

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζορτζ Σόρος είναι πρόεδρος του Soros Fund Management και ο ιδρυτής ενός παγκόσμιου δικτύου ιδρυμάτων, που υποστηρίζει τις ανοιχτές κοινωνίες.

Είναι ο συγγραφέας πολλών best-seller, μεταξύ των οποίων Η Αλχημεία του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, Ανοίγοντας το Σοβιετικό Σύστημα, Εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία, καθώς και των Η Κρίση του Παγκόσμιου Καπιταλισμού και Ο Soros για τον Soros.

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και ζει στη Νέα Υόρκη.

___________________________________

Τζορτζ Σόρος: "Η οικονομική κρίση του 2008 και η σημασία της"

ISBN 978-960-14-1835-3 - σελ. 288

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...