Ο παραμυθάς

[ παρουσίαση ]

Παραμυθάς είναι ένας παππούς όχι και τόσο συνηθισμένος.

Έχει ένα μαγικό γιλέκο που, όταν το φοράει, μπορεί να μιλάει με τα ζώα, με τα φυτά και με τα πράγματα, ακόμη και να πετάει!

Σ' αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς απέκτησε το μαγικό γιλέκο του και το αόρατο μαγικό μολύβι του, πώς μπλέχτηκε με το λύκο και τα τρία γουρουνάκια, και τι τράβηξε όταν «μπήκε» σε ένα βιβλίο με παλιά παραμύθια, πώς έκανε τους κατοίκους της πόλης των κατσούφηδων να ξαναγελάσουν και πολλά πολλά ακόμη.

Άλλη μια διασκεδαστική ιστορία από το λατρεμένο Παραμυθά.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Πιλάβιος γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος τα έκανε παίζοντας στο πρώτο παιδικό θέατρο που ιδρύθηκε το 1951, όπως και στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο.

Το 1966, ύστερα από σπουδές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη ROYAL ACADEMY OF DRAMATIC ARTS στο Λονδίνο, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας στο θέατρο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Το 1975 ανέλαβε τη ραδιοφωνική εκπομπή "ΠΑΙΔΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" και το 1977 το παιδικό πρόγραμμα του ραδιοφώνου του Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της Ε.Ρ.Τ. Το 1978 του ανατέθηκε τη διεύθυνση του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ της Ε.Ρ.Τ. όπου έκανε την παραγωγή όλου του παιδικού προγράμματος του καναλιού. Επίσης ήταν σκηνοθέτης, παρουσιαστής και σεναριογράφος των εκπομπών: "Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ", "ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ" και "Η ΧΙΛΙΟΠΟΔΑΡΟΥΣΑ".

Το 1987 παραιτήθηκε από την Ε.Ρ.Τ. και ίδρυσε την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών ΣΑΪΤΑ, η οποία έως το 2008 έκανε την παραγωγή δεκάδων τηλεοπτικών εκπομπών για τη δημόσια και ιδιωτική ελληνική τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως παραγωγός, ηθοποιός και σεναριογράφος στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών του γιου του. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία για παιδιά και δύο για ενηλίκους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
_____________________________________________
Νίκος Πιλάβιος: "Ο παραμυθάς" - Εικονογράφηση: Στεφανία Ταπτά

ISBN 978-960-453-673-3 - Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών) - σελ. 104 - τιμή 8,80 ευρώ - έκδοση Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...