Η μαμά κάνει απεργία

[ παρουσίαση ]

Σειρά: Λωτός (από 9 ετών)

Η Ανθή και η Γιούλη τα θέλουν όλα έτοιμα. Ο Διονύσης θέλει κινητό. Τα δίδυμα μωρά θέλουν άλλαγμα. Ο μπαμπάς θέλει για μεσημεριανό τσιπούρα αλανιάρα. Ο παπαγάλος θέλει τάισμα, ο σκύλος θέλει τη βόλτα του και ο κήπος πότισμα.

Η μαμά, όμως, δεν προλαβαίνει όλα τα «θέλω» της οικογένειας και βρίσκει ένα έξυπνο κόλπο για να βάλει μια τάξη στο σπίτι. Άραγε, θα τα καταφέρει;

Μια χιουμοριστική ιστορία από την πολυβραβευμένη συγγραφέα που θα τη χαρούν τα παιδιά αλλά και όλες οι μαμάδες του κόσμου!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Λίτσα Ψαραύτη γεννήθηκε στη Σάμο. Η ομορφιά της φύσης, τα ταξίδια σε Ανατολή και Δύση, το ιστορικό παρελθόν της πατρίδας της, καθώς και τα προβλήματα του καιρού μας, που απασχολούν τους νέους αλλά και κάθε σημερινό άνθρωπο, της δίνουν ερεθίσματα και είναι οι πηγές έμπνευσης των έργων της.

Όταν ανακάλυψε ότι ήθελε ν’ αφοσιωθεί στο διάβασμα και στο γράψιμο για να έρθει κοντά στα παιδιά και στον κόσμο τους, άφησε τη δουλειά της στην Αμερικανική Πρεσβεία και ρίχτηκε στην περιπέτεια της συγγραφής. Τα βιβλία που έχει γράψει μέχρι σήμερα αγαπήθηκαν όχι μόνο από τους μικρούς αλλά και από τους μεγάλους. Η Ακαδημία Αθηνών έδωσε έπαινο στο «Αυγό της έχιδνας». Το Υπουργείο Πολιτισμού βράβευσε με το Κρατικό Βραβείο το «Το χαμόγελο της Εκάτης» και το «Η Σπηλιά της γοργόνας». Το «Τα δάκρυα της Περσεφόνης» αναγράφτηκαν στον Τιμητικό Πίνακα της IBBY και το «Το διπλό ταξίδι» τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς καθώς και μέλος του Δ.Σ. του περιοδικού «Διαδρομές». Ήταν υποψήφια της χώρας μας για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2000 και για το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν το 2006.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της «Πέντε δώρα για τον Άι-Βασίλη» και «Το σακούλι με τα ψέματα».
_________________________________________________
Λίτσα Ψαραύτη: "Η μαμά κάνει απεργία" - εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

ISBN 978-960-453-632-0 - σελ. 80 - τιμή 6,60 ευρώ - - έκδοση Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...