Αϊνστάιν. Η ζωή του και το σύμπαν

[ παρουσίαση ]

'Αλμπερτ Αϊνστάιν. Ο κορυφαίος επιστήμονας, που με τις ιδιοφυείς ανακαλύψεις του τάραξε τα νερά στον χώρο της φυσικής και άλλαξε τον ρου της Ιστορίας, θέτοντας τις βάσεις της σύγχρονης εποχής. Πώς, όμως, λειτουργούσε το μυαλό του; Τι ήταν αυτό που τον καθιστούσε ιδιοφυΐα;

Βασισμένο στις πρόσφατα δημοσιευμένες προσωπικές επιστολές του Αϊνστάιν, το βιβλίο αυτό διερευνά πώς ένας ευφάνταστος, αυθάδης υπάλληλος ενός γραφείου ευρεσιτεχνίας -ένας εργαζόμενος πατέρας σε δύσκολο γάμο, που αδυνατούσε να εξασφαλίσει μια θέση καθηγητή ή να λάβει ένα διδακτορικό δίπλωμα- κατόρθωσε να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος, του κλειδοκράτορα των μυστηρίων του ατόμου και της φύσης.

Η επιτυχία του οφείλεται στην αμφισβήτηση της συμβατικής γνώσης και του δέους του απέναντι σε μυστήρια που οι άλλοι θεωρούσαν τετριμμένα. Αυτό τον οδήγησε στην ανάπτυξη μιας ηθικής και πολιτικής σκέψης βασισμένης στον σεβασμό της ελευθερίας του λόγου, του πνεύματος και του ατόμου, αποδεικνύοντας πως η ελευθερία είναι στενά συνυφασμένη με την δημιουργικότητα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Walter Isaacson είναι διευθύνων σύμβουλος του Aspen Institute, πρόεδρος του CNN και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Time.

Βιβλία του είναι τα «Benjamin Franklin: An American Life» και «Kissinger: A Biography», ενώ συνέγραψε με τον Evan Thomas το «The Wise Men: Six Friends and The World They Made»
________________________________________________
Walter Isaacson: "Αϊνστάιν. Η ζωή του και το σύμπαν"

ISBN 978-960-691-591-8 - σελ. 654 - τιμή 40,50 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...