Δημιουργικός Καπιταλισμός

[ παρουσίαση ]

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: Θα περιέγραφα αυτό το νέο σύστημα, που ονομάζεται "δημιουργικός καπιταλισμός", ως μια προσπάθεια όπου κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις συνεργάζονται για να επεκτείνουν τις δυνάμεις της αγοράς έτσι, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να απολαμβάνουν υλικό κέρδος ή αναγνώριση εκτελώντας ένα έργο που αμβλύνει τις ανισότητες του κόσμου.

ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ: Αν ένας πλούσιος τύπος θέλει να βγει ραντεβού με μια μικρότερή του, θα του πουλήσεις ένα Viagra και θα βγάλεις και λεφτά. Βασικά, το σύστημα της αγοράς είναι αυτό που δίνει αξία στην έρευνα. Δε θα δώσει, όμως, αξία σε μια έρευνα που αφορά μια ασθένεια η οποία πλήττει αποκλειστικά τα φτωχότερα μέρη στον κόσμο και δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού.

ΛΑΡΙ ΣΑΜΕΡΣ: Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος το καλό σε αυτό τον κόσμο. Είναι δύσκολο να τα πάει καλά. Όταν ακούω ότι ένας οργανισμός πρόκειται να κάνει και τα δύο, ψάχνω το πορτοφόλι μου. Θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο. - Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι ένα βιβλίο που προκαλεί τη συμβατική σκέψη για το οικονομικό μας σύστημα, ένας χάρτης για τη νέα παγκόσμια οικονομία που αναδύεται καθώς ο καπιταλισμός προσαρμόζεται για άλλη μια φορά σ' έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μάικλ Κίνσλι (Michael Kinsley) είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος, πολιτικός σχολιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Είναι ιδρυτής του SLATE, του πρώτου διαδικτυακού περιοδικού στις ΗΠΑ, και ήταν συντάκτης του THE NEW REPUBLIC επί σειρά ετών, ενώ υπήρξε συμπαρουσιαστής στο πρόγραμμα CROSSFIRE του CNN.

Αρθρογραφεί τακτικά για το TIME, ενώ συνεργάζεται με άλλα έντυπα, όπως τα: LOS ANGELES TIMES, THE ECONOMIST, HARPER'S MAGAZINE, THE NEW YORKER, CONDE NAST TRAVELLER και WASHINGTON POST.
____________________________________________
Μάικλ Κίνσλι (Michael Kinsley): "Δημιουργικός Καπιταλισμός"

ISBN 978-960-453-644-3 - σελ. 400 - τιμή 17,70 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...