Εκδήλωση από τις εκδόσεις Anubis

[ παρουσίαση ]

Οι εκδόσεις Anubis σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του καθηγητή Ορέστη Μανούσου «Οι Παλαιοί Ανωγειανοί», «Ο γιος της Ζαχαρένιας» και «Ευμενία: Βίος και Πολιτεία της Κρητικιάς Σουλτάνας Ρεμπιά Γκιουλνούς», τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 στις 20:30, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

Θα μιλήσουν: Για το βιβλίο «Ευμενία» ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, για το βιβλίο «Παλαιοί Ανωγειανοί» ο διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μεταξά Αντώνης Νικολάου και για το βιβλίο «Ο Γιος της Ζαχαρένιας» ο καθηγητής πανεπιστημίου, γιατρός Θοδωρής Μουντοκαλάκης.

Αποσπάσματα διαβάζει ηηθοποιός Δάφνη Μανούσου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Μανούσου. Είσοδος ελεύθερη.


Στο βιβλίο «Οι Παλαιοί Ανωγειανοί - Τρόπος ζωής και αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας» περιγράφονται η ζωή και η δράση των κατοίκων του χωριού Ανώγεια Μυλοποτάμου Κρήτης, με ιδιαίτερη έμφαση στο 19ο και τις αρχές του 20ού αιώνα.

«O Γιος της Ζαχαρένιας»

Η ιστορία της
Κρήτης -και συγκεκριμένα των Ανωγείων- από τις αρχές του περασμένου αιώνα ως το τέλος του Β’ Παγκοσμίου αλλά και αργότερα ξεδιπλώνεται μέσα από τη ζωή του Κρητικού γιατρού Νικόλαου Μανούσου, ο οποίος αγνόησε δύο φορές μια λαμπρή καριέρα για να υπηρετήσει το χωριό όπου γεννήθηκε.

Ένα οδοιπορικό σε μια εποχή κρίσιμη για την ιστορία του τόπου μας.

«Ευμενία: Βίος και Πολιτεία της Κρητικιάς Σουλτάνας Ρεμπιά Γκιουλνούς»

H αληθινή ιστορία της απαχθείσας όμορφης Κρητικοπούλας Ευμενίας Βεργίτση, η οποία μέσα από απίστευτες συγκυρίες και περιπέτειες κατέληξε να γίνει γυναίκα του Σουλτάνου Μεχμέτ Δ'. Τα δυo παιδιά της, Μουσταφάς Β' και Αχμέτ Γ', έγιναν Σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ η ίδια κυριάρχησε και επηρέασε τα πράγματα ως Βαλιδέ Σουλτάνα («Σουλτανομήτωρ»). Η πορεία της ηρωίδας, που από ανήλικη σκλάβα του χαρεμιού κατάφερε να αναδειχθεί σε Σουλτάνα, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο καθηγητής Ορέστης Μανούσος, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό κλινική ιατρική, κάνει μια δεύτερη καριέρα ως συγγραφέας ιστορικών βιβλίων και ιστορικών μυθιστορημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...