Super Flops - Οι μεγαλύτερες εμπορικές γκάφες όλων των εποχών

[ παρουσίαση ]

Πόσο απέχει η επιτυχία από την αποτυχία; Πολλά βιβλία υπόσχονται «συνταγές επιτυχίας», αλλά το... ανατρεπτικό αυτό «βιβλίο της Aποτυχίας» με τις μεγαλύτερες εμπορικές γκάφες όλων των εποχών που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, θα σας πει πολλά περισσότερα για την επιτυχία και πώς να την κατακτήσετε!

Αν γνωρίζατε ότι η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που φθάνουν στα ράφια των καταστημάτων αποτυγχάνουν εμπορικά, τότε εύλογα θα αναρωτιόσαστε ποιοι είναι οι λόγοι της αποτυχίας. Και το αμέσως επόμενο ερώτημα θα ήταν ποιες υπήρξαν οι μεγαλύτερες αποτυχίες των επιχειρηματικών κολοσσών.

Αν πιστεύετε και εσείς ότι «η αποτυχία είναι η μητέρα της επιτυχίας» (σύμφωνα με την κινέζικη λαϊκή σοφία), τότε αυτό το βιβλίο θα τεκμηριώσει την παροιμία και, συγχρόνως, θα ενδυναμώσει την πίστη σας ότι είσαστε ήδη στον δρόμο για την επιτυχία.

New Coke: Η πιο αναγνωρίσιμη μάρκα παγκοσμίως, ένα blind test και 4 εκατ. δολάρια υπήρξαν τα απαραίτητα συστατικά της συνταγής για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική γκάφα του 20ού αιώνα: τη New Coke της Coca-Cola.

Ford Edsel: Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τεχνολογική καινοτομία, πρωτοποριακό σχεδιασμό και δυνατή μηχανή έχει όλα τα εχέγγυα για να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων. Μόνο που το Ford Edsel αποτέλεσε ...το στατιστικό λάθος στο νόμο των πιθανοτήτων.

Iridium: Το "τέλειο" προϊόν που στηρίχτηκε στο πλέον "ατελές" επιχειρηματικό πλάνο ήταν το Iridium που υποσχέθηκε επικοινωνία οπουδήποτε και ανά πάσα χρονική στιγμή χωρίς όμως να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Ιός του AIDS: Ένας "ιός δειλός και ευάλωτος", σύμφωνα με τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Δρ Πέτερ Ντούεσμπεργκ, αποδείχτηκε "θαρραλέος" και "ανθεκτικός" στις προσπάθειες εξόντωσής του σκοτώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, για περισσότερες από δύο δεκαετίες τώρα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ στη Le Monde. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University, στο Οχάιο της Αμερικής.

Έχει εργαστεί στη Misco-Barilla και σε δημόσια ΙΕΚ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε προγράμματα πιστοποίησης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Ως μέλος του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικής Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ) διδάσκει σε σεμινάρια Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ και Πωλήσεων, που απευθύνονται σε ανέργους και στελέχη επιχειρήσεων.

Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Ενιαίου Μητρώου Αξιολογητών (ΕΜΑ) του Υπουργείου Εργασίας, όπου αξιολόγησε εκπαιδευτικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊ¬κή Ένωση. Τέλος, έχει συγγράψει τα εξής βιβλία: «Τουριστικό Μάρκετινγκ», «Μάρκετινγκ Εστιατορίου», «Γνωστά Ονόματα, Άγνωστες Ιστορίες 1», «Γνωστά Ονόματα, Άγνωστες Ιστορίες 2», «Ποιος Γελάει Τώρα;», «Παράπονα Πελατών», «Ιστορίες Τεσσάρων Τροχών».
____________________________________
Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης: "Super Flops - Οι μεγαλύτερες εμπορικές γκάφες όλων των εποχών"

ISBN 9789603518037 - σελ. 228 - τιμή 14,31 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...