Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας


Οι πέντε πήλινες πλάκες από την πρόσφατη ανασκαφή στα ερείπια της Βαβυλώνας εξέπληξαν τον κόσμο με το διαχρονικό μήνυμά τους.

«…Είναι κάπως παράξενο, ξέρετε, αλλά αυτές οι παλιές πήλινες επιγραφές είναι σαν να με “κοροϊδεύουν”. Όντας καθηγητής κολεγίου, υποτίθεται ότι είμαι σκεπτόμενος άνθρωπος που διαθέτει βασικές γνώσεις στους περισσότερους τομείς. Να, όμως, που εμφανίζεται αυτός ο αρχαίος κύριος μέσα από τα σκονισμένα ερείπια της Βαβυλώνας και περιγράφει έναν τρόπο που δεν είχα ξανακούσει ποτέ μου για να πληρώσω τα χρέη μου και ταυτόχρονα να αποκτήσω επιπλέον χρυσάφι για να το κουδουνίζω στην τσέπη μου» -
Άλφρεντ Χ. Σριούσμπιουρι, Τμήμα Αρχαιολογίας

Συναρπαστικές και διαφωτιστικές ιστορίες που παραμένουν αξεπέραστες στο πέρασμα των χρόνων. Ήρθε η ώρα να συμπορευτείτε με τη σοφία των αρχαίων γιατί…

• η ανάγκη για μια καλύτερη, ισορροπημένη ζωή είναι διαχρονική

• η αξία του χρυσού, οι βασικές αρχές του χρήματος και η αποταμίευση παραμένουν αμετάβλητες στο πέρασμα των χρόνων

• οι νόμοι του χρήματος μοιάζουν με το νόμο της βαρύτητας: είναι οικουμενικοί και αμετάβλητοι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο George Samuel Clason γεννήθηκε στη Λουιζιάνα του Μισούρι τον Νοέμβριο του 1874. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό στον Ισπανο-αμερικανικό Πόλεμο.

Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας και ίδρυσε την Εταιρεία Χαρτών Κλέισον στο Ντένβερ του Κολοράντο, η οποία εξέδωσε τον πρώτο οδικό άτλαντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Το 1926 έγραψε το πρώτο από μια φημισμένη σειρά φυλλαδίων που διαπραγματεύονταν την οικονομική επιτυχία, χρησιμοποιώντας παραβολές από την αρχαία Βαβυλώνα. Αυτά τα φυλλάδια διανέμονταν σε μεγάλες ποσότητες από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, και διαβάστηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους. Η πιο φημισμένη παραβολή είναι «Ο Πλουσιότερος Άνθρωπος της Βαβυλώνας».
___________________________________________
George Samuel Clason: "Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας" - Μετάφραση Γιώργος Μπαρουξής

ISBN 978-960-364-405-7 - σελ. 192 - τιμή 13.00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...