Πορτομπέλο

[ παρουσίαση ]

Η περιοχή του Πορτομπέλο στο Δυτικό Λονδίνο έχει πλούσια προσωπικότητα – παλλόμενη, γεμάτη λαμπερά χρώματα, θόρυβο και αλλόκοτα μα υπέροχα γκράφιτι. Ένα απροσδιόριστο σκληρό στοιχείο τής προσδίδει μια διαρκή αίσθηση κινδύνου. Δεν υπάρχει τίποτα το ασφαλές στο Πορτομπέλο...

Ο Γιουτζίν Ρεν, πενήντα χρόνων, μια μέρα βγαίνει για ψώνια. Εντελώς τυχαία βρίσκει έναν φάκελο με χρήματα. Για κάποιο λόγο, αντί να τα παραδώσει στην αστυνομία, γράφει ένα σημείωμα και το κολλάει σε μια κολόνα κοντά στο σπίτι του.

Αυτό το σημείωμα θα συνδέσει τις ζωές πολύ διαφορετικών ανθρώπων, σ’ ένα γαϊτανάκι από εμμονές, προβλήματα, όνειρα και απελπισίες. Και μέσα σε όλα αυτά, η πυρετώδης ζωή του Πορτομπέλο συνεχίζεται ακάθεκτη.



Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ρουθ Ρέντελ θεωρείται η κορυφαία εν ζωή Βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Κάθε νέο της βιβλίο εξαντλείται με το που θα κυκλοφορήσει.

Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο της (βραβείο Edgar Allan Poe, Gold Dagger, Sunday Times Literary Award).

Το 1997 της απονεμήθηκε ο τίτλος της βαρόνης. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Η κουρτίνα της μνήμης και άλλες ιστορίες», «Πικρό τέλος», «Το ροτβάιλερ», «Θαμμένα μυστικά», «Ο Μινώταυρος».
_____________________________________
Ρουθ Ρέντελ: "Πορτομπέλο" - μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

ISBN 978-960-455-797-4 - σελ. 416 - τιμή 19,00 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...