Shoebox [Μια καλοκαιρινή κομπίνα]

Τώρα εσύ περιμένεις να βγάλεις άκρη ε; Σώθηκες, αλλά επειδή σε συμπάθησα θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω. Εγώ, ο δήθεν νεκρός κολλητός μου και ένα σχέδιο γεμάτο τρύπες: μέσα σε 7 ημέρες πρέπει να οργανώσω μια έκθεση ζωγραφικής, αφού πρώτα βρω πίνακες από κάπου για να κλέψω.

Πάμε πάλι από την αρχή. Ο κολλητός μου ο Νίκος αποφάσισε να εξαφανιστεί, σκηνοθετώντας τον θάνατο του και με το έτσι θέλω με τραβάει μαζί του στην μακρινή Αμοργό καλοκαιριάτικα, αλλά όχι για τουρισμό.

Στο νησί βλέπεις, βρίσκεται ο Τάκης ο Τρελός, ένας καλλιτέχνης της άγονης γραμμής που τους πίνακες του δεν θα αναζητήσει κανείς εκτός από τον μούφα πεθαμένο Νίκο, που θα τους βουτήξει κάτω από την αρκετά ηλιοκαμένη μύτη του.

Κάπου εκεί μου φαίνεται προστίθεται στη παρέα και ο τρίτος της σι-dream team, ο Γιάννης, που θα επιβάλει ζεν στην όλη κομπίνα μας. Αυτόν δε τον νοιάζουν τα λεφτά όσο έχει χαρτάκια και καπνό για να στρίβει. Ας είναι καλά και το μαγικό κλαρίνο του Τζόνυ που με τις νότες του μεθάει τα πλήθη, ακόμα και τον Τάκη τον Τρελό (που κανονικά το λένε Χλίνουρ και κατάγεται από την Ισλανδία, αλλά τώρα που να στα λέω). Πάλι μπερδεύτηκες;

Λογικό, το ίδιο και εγώ. Μη με ρωτήσεις γιατί κατέληξα με τρακαρισμένο αμάξι στα Γιάννενα, για όλα φταίει αυτή η ξανθιά που γουστάρει ο άλλος. Τελικά τα 220105 ευρώ θα τα τσεπώσουμε αν οργανώσω την έκθεση; Πανικός λέμε. Και μέσα σε όλα πρέπει να κουβαλάω και ένα θεόκλειστο κουτί παπουτσιών. Αν δε το ανοίξω να δω τι έχει μέσα θα σκάσω. 

Το τι θα ακολουθήσει δεν το βάζει ο νους σας, γιατί όλα τα έχει σκεφτεί ο Λουκάς. Ο Λουκάς Μέξης ντε, που να και το βιογραφικό του στο τσακ μπαμ: γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αν και τον πηγαινόφερναν οι γονείς του Νέα Μάκρη και Πάρνηθα για να συνδυάσει βουνό και θάλασσα. Ενώ πήγαινε σχολείο είπε ν’ αρχίσει να γράφει, κυρίως επειδή δεν μπορούσε να σχεδιάσει. Είχε μεγάλο καημό επειδή λάτρευε τα κόμιξ και έψαχνε τρόπο να αναμιχθεί σε αυτόν το χώρο.

Αυτή τη στιγμή είναι συνεργάτης της IMAKO γράφοντας ό,τι του κατέβει καθημερινά στο Yupi, μηνιαίως στο Nitro και όποτε κάτσει στο Blue. Α, επίσης εκδίδει ένα εβδομαδιαίο Online Comic, τον Χάρτινο Κόσμο (http://www.xartinos.gr). Και γράφει ένα σήριαλ με μία φίλη του. Και τρέχουνε κι ένα Fashion Blog (http://globalhipstr.blogspot.com) . Και έχουν ετοιμάσει και μία εκπομπή για το MTV.

Άλλα έχει ένα κόλλημα με αυτό το κουτί των παπουτσιών. Εξ ου και ο τίτλος του πρώτου του μυθιστορήματος: Shoebox.

 
Πρόσκληση σε παρουσίαση του βιβλίου
  • Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 19:00, στο METROPOLIS STAGE (Πανεπιστημίου 54)
  • Welcome Νίκος Μουρατίδης
  • Screen Video
  • Panel: Γιάννης Ζουγανέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Λουκάς Μέξης
  • Υπογραφή αντιτύπων με cool μουσική από τον dj Κωνσταντίνο Καλφακάκο [MAD]
  • Live set από τους FILM
  • Party music από τις ομάδες: «Armani had a softer touch» και «Yes it does! Sure it does!»
____________________________
Λουκάς Μέξης: "Shoebox [Μια καλοκαιρινή κομπίνα]"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...