Το θρόισμα της λεύκας

Η Μαρίνα κοίταξε το νερό που έτρεχε στη  γούρνα και μετά τη λεύκα που θρόιζε απαλά πάνω από το κεφάλι της. Είχε συνδέσει αυτό το θρόισμα με την παρουσία της μητέρας της. Και τώρα, νόμιζε ότι άκουγε τη φωνή της να ψιθυρίζει κάτι. Αφουγκράστηκε καλύτερα για να ξεχωρίσει τα λόγια. Θα σ’ αγαπάω πάντα… Θα σε προσέχω από ψηλά… 

Μα πώς δεν το είχε σκεφτεί αυτό; Η μαμά της την παρακολουθούσε και την πρόσεχε από ψηλά!

Καρπός  ενός μεγάλου έρωτα, η Μαρίνα ζει  τα πρώτα παιδικά της χρόνια μέσα στη θαλπωρή που της εξασφαλίζουν η αγάπη και η στοργή των  γονιών της. Πολύ μικρή όμως χάνει τη μητέρα της και βιώνει τη μοχθηρία της μητριάς της, η οποία, μετά το θάνατο και του πατέρα, κυριεύεται από μια ανεξέλεγκτη μανία εκδίκησης απέναντί της. Το αποκορύφωμα είναι μια πλεκτάνη που στέλνει την ανύποπτη Μαρίνα στη φυλακή με βαρύτατες κατηγορίες.  

Στην  άλλη άκρη της πόλης, ο Παναγιώτης γνωρίζει από μικρός την ορφάνια  και τη μιζέρια. Το αγόρι μεγαλώνει  στους δρόμους, στα ορφανοτροφεία  και τα αναμορφωτήρια.  

Και όμως, η μοίρα έχει αναθέσει στον Παναγιώτη ένα ρόλο καταλυτικό. Εντελώς αναπάντεχα, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται μόνο για μια στιγμή. Θα  σταθεί όμως αυτό αρκετό για να βρει εκείνος τη λύτρωση και η Μαρίνα την ευτυχία;
 
Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα  και σπούδασε οικονομικές επιστήμες  στη Νομική Σχολή Αθηνών. 

Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρίες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. 

Σήμερα, κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Αυτό είναι το τρίτο της μυθιστόρημα.
_______________________
Φανή Πανταζή:"Το θρόισμα της λεύκας"

ISBN 978-960-496-259-4 - σελ. 544 - τιμή 17,70 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...