Η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου

[ παρουσίαση ]

Απαλάχια όρη, Τενεσή. Στα χρόνια της Μεγάλης Κρίσης.

Ένα πεντάχρονο αγόρι πηγαίνει να ζήσει με τους παππούδες του, Ινδιάνους Τσεροκί, μετά το θάνατο των γονιών του. Είναι πλέον το Μικρό Δέντρο και ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τη σοφία της ινδιάνικης παράδοσης. Μαθαίνει να σέβεται τη Φύση και να παίρνει από εκείνη μόνο ό,τι χρειάζεται· να είναι τίμιος με τα αισθήματά του και να μοιράζεται με τους άλλους ό,τι αξίζει· να προσανατολίζεται στις αληθινές αξίες της ζωής, την αγάπη και την κατανόηση· να αγαπά το διάβασμα μέσα από τις βραδιές ανάγωσης που οργανώνει η γιαγιά του, η Όμορφη Μέλισσα, με τις ιστορίες του "κυρίου Σαίξπηρ".

Σ' έναν κόσμο λεηλατημένο από την αδηφαγία των λευκών, το Μικρό Δέντρο εκπαιδεύεται σ έναν τρόπο ζωής άγνωστο στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Φόρεστ Κάρτερ, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Έιζα Ερλ Κάρτερ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1977 και έγινε ένα από τα κλασικά έργα της αμερικανικής λογοτεχνίας με παγκόσμια απήχηση.

Βιβλίο αναφοράς για γενιές αναγνωστών που συγκινήθηκαν από το διαχρονικό, πανανθρώπινο μήνυμά του και ανακάλυψαν σ αυτό μια εναλλακτική οπτική σ έναν μηχανιστικό και υλιστικό κόσμο. "Η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου" διακρίθηκε το 1991 με το Βραβείο American Booksellers Association Book of the Year, ενώ το 1997 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Richard Friedenberg.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αμερικανός συγγραφέας Φόρεστ Κάρτερ γεννήθηκε το 1925 στην Αλαμπάμα και πέθανε το 1979.

Εκτός από την "Εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου", έγραψε τα μυθιστορήματα "The Rebel Outlaw: Josey Wales" και "The Vengeance Trail of Josey Wales" καθώς και τη μυθιστορηματική βιογραφία του τελευταίου αρχηγού των Απάτσι, Τζερόνιμο, με τίτλο "Watch for Me on the Mountain".
______________________________
Φόρεστ Κάρτερ (Forest Carter): "Η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου" - μετάφραση: Δημήτρης Μιχαήλ

ISBN 978-960-043-664-8 - σελ. 271 - τιμή 14,20 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...