Το πέμπτο σημείο του ορίζοντα

Ένας φωτογράφος, ο καμαρότος ενός πλοίου, ένας κατάδικος και μια γριά πρώην πόρνη, είναι οι ήρωες ενός συγγραφέα που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει ζωές «δεύτερο χέρι».

Στόχος του, να τους καθοδηγήσει και να τους εξασφαλίσει με κάθε μέσον τον «ιδανικό τρόπο απελευθέρωσης» από την ανθρώπινη ζωή στην αιωνιότητα.

Στο «πέμπτο σημείο του ορίζοντα», η ιδιαίτερη αυτή συγγραφική πρόκληση φαντάζει εύκολη, μέχρι τη στιγμή που του τίθεται ο ένας και μοναδικός όρος: «Οι ήρωες, είναι ελεύθεροι να επιλέξουν οι ίδιοι τη στιγμή του “τέλους τους” κατά την διάρκεια της ιστορία τους. Ακόμη και στην αμέσως επόμενη άγραφη σελίδα της». Απροειδοποίητα, αυτόνομα και ανατρεπτικά.

Το ερώτημα «ποιoς τελικά γράφει την πλοκή μιας ιστορίας;» παραμένει αναπάντητο. Ο συγγραφέας ή μήπως ο ήρωας;

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Η αγκούσα"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θοδωρής Τσάκωνας γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ).

Διακρίσεις και βραβεύσεις:

«Το κλείστρο» βραβεύτηκε το 2010 με το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που διοργάνωσε το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό site diavasame.gr.

«Το δώρο» διακρίθηκε την ίδια χρονιά, ανάμεσα στα 17 καλύτερα του Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος Μπονζάι από το λογοτεχνικό περιοδικό «Πλανόδιον».

«Ο λώρος» βραβεύτηκε το 2011 με τον Α΄ Τιμητικό Έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
_____________________
Θοδωρής Τσάκωνας: "Το πέμπτο σημείο του ορίζοντα"

ISBN 978-618-803-924-7, σελ. 130, τιμή 8,00 ευρώ, έκδοση Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...