Μια νύχτα του χειμώνα

Αν τα παιδιά σας εξαναγκάζονταν να καταθέσουν εναντίον σας, ποια τρομερά μυστικά θα αποκάλυπταν;

Μόσχα, 1945: Ο Στάλιν και οι αυλικοί του πανηγυρίζουν τη νίκη ενάντια στον Χίτλερ, όταν ξαφνικά αντηχούν πυροβολισμοί. Σε μια κοντινή γέφυρα, δύο νέα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, πέφτουν νεκρά. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη τραγωδία, ούτε για τυχαίους εφήβους, αλλά για τους γόνους δύο από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της Ρωσίας, που πηγαίνουν στο πιο «κλειστό» σχολείο της Μόσχας.

Είναι φόνος; Αυτοκτονία; Ή μήπως συνωμοσία ενάντια στο κράτος;

Ο Στάλιν ηγείται προσωπικά μιας έρευνας η οποία ξεκινάει με τις συλλήψεις παιδιών και τον εξαναγκασμό τους να καταθέσουν ενάντια στους φίλους αλλά και τους γονείς τους. Αυτό το τρομακτικό κυνήγι μαγισσών δε θα αργήσει να φέρει στην επιφάνεια παράνομους ερωτικούς δεσμούς και οικογενειακά πάθη μέσα σε ένα μυστικοπαθή κόσμο, όπου και τα μικρότερα μυστικά τιμωρούνται με θάνατο.

Ο Μοντεφιόρε κατά τη διάρκεια των ερευνών του για τη σταλινική εποχή, πήρε συνέντευξη από κάποια παιδιά που ανακρίθηκαν σε μια απίστευτη υπόθεση, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το έργο.

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία και προβάλλοντας υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα, το σπαρακτικό αυτό μυθιστόρημα ίντριγκας, πάθους και εξιλέωσης μας μεταφέρει στο σκοτάδι της Ρωσίας της δεκαετίας του 1940 με συνταρακτική αυθεντικότητα και αξεπέραστη αφηγηματικότητα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Άγγλος συγγραφέας Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε (Simon Jonathan Sebag Montefiore) γεννήθηκε το 1965.

Τα βιβλία του έχουν γίνει παγκόσμια best-sellers και έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Το Catherine the Great & Potemkin ήταν στη λίστα για το Samuel Johnson, Duff Cooper and the Marsh Biography Prize.

Το Stalin: The Court of Red Tsar κέρδισε το Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου των British Book Awards το 2004.

Το Young Stalin κέρδισε το LA Times Book Prize for Biography (ΗΠΑ), το Costa Biography Award (Ην. Βασίλειο), το Kreisky Prize for Political Literature (Αυστρία) και το Le Grand Prix de la Biographie Politique (Γαλλία).

Η Miramax Films και η Ruby Films έχουν αγοράσει τα δικαιώματα για να γίνει ταινία το Young Stalin. Το τελευταίο ιστορικό του βιβλίο είναι το Jerusalem: Τhe Biography, μια φρέσκια ματιά στην ιστορία της Μέσης Ανατολής. Είναι μέλος της Βασιλικής Λογοτεχνικής Εταιρείας και ζει στο Λονδίνο.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Σάσενκα.
________________________
Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε: "Μια νύχτα του χειμώνα"

ISBN: 978-960-14-2750-8, σελ. 463, τιμή 13,05 ευρώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...