Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του


Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή κ. Περικλή Λύτρα, (αναπληρωτή προέδρου ΤΕΙ Αθήνας) και της Αθηνάς Παπαγεωργίου, (Επιστημονικού συνεργάτη ΤΕΙ Αθήνας) με τίτλο “Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του”, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 6 απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.: Νίκος Σκουλάς, πρώην υπουργός Τουρισμού, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης και Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος. Συντονίζει ο κ. Θαλής Κουτούπης, σύμβουλος Επικοινωνίας.

Το μικρό αυτό πόνημα αναφέρεται και συνεισφέρει στον τουρισμό με την καταγραφή όχι των γνωστών θετικών οικονομικο-κοινωνικο-ψυχολογικών και αναπτυξιακών πλευρών του, αλλά με την καταγραφή των - για τους αμύητους - αθέατων και δυσφημιστικών πλευρών του. Στα τρία κεφάλαιά του κατατίθενται κατά σειράν αρχικά οι παραβατικές, αλγογενείς και ιδιαίτερες συμπεριφορές, στη συνέχεια οι κοινωνικές και πολιτιστικές εκφυλιστικές του όψεις και τέλος, οι περιβαλλοντικές αλλοιώσεις και καταστροφές.

Στόχος των συγγραφέων του βιβλίου είναι ανάδειξη των πλευρών του τουρισμού που πληγώνει… και δημιουργούν προβλήματα, εμφανίζοντας προς τα έξω ένα σκοτεινό, αποτρόπαιο, παραβατικό, συχνά δε αποκρουστικό και αναξιοπρεπές - ανυπόληπτο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Ούτως ώστε, είτε μέσω της εξάλειψής τους είτε μέσω της ελαχιστοποίησης και του περιορισμού τους, να επιτρέψουν στον παγκόσμιο τουρισμό, να εξακολουθήσει την όμορφη, τη λαμπερή, τη φωτεινή και υπέροχη πορεία του.

Το βιβλίο αφορά σε όλο τον τουριστικό “κόσμο”, δηλαδή την επίσημη πολιτεία στον τουρισμό, τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, καθηγητές και ερευνητές που διακονούν τον τουρισμό, τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και το στελεχιακό δυναμικό των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε λογής μα περισσότερο όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες του τουρισμού.

Είναι το πρώτο και μόνο σχετικό βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία, ενώ λόγω του συγκεντρωμένου και ταξινομημένου υλικού του το ίδιο ισχύει κατ’ αναλογίαν και για την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.
____________________
Περικλής Λύτρας - Αθηνά Παπαγεωργίου: "Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του"

ΙSBN 978-960-02-2927-1, έκδοση 2014
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή κ. Περικλή Λύτρα, (αναπληρωτή προέδρου ΤΕΙ Αθήνας) και της Αθηνάς Παπαγεωργίου, (Επιστημονικού συνεργάτη ΤΕΙ Αθήνας) με τίτλο “Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του”, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 6 απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24). - See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/56875#sthash.1hpFKXgT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...